Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:28 20 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început sterilizarea câinilor din Mangalia

ro

17 Jul, 2012 21:35 821 Marime text
Primăria Mangalia şi Organizaţia Non-Guvernamentală Save the Dogs and other Animals Onlus au început un proiect de sterilizare a animalelor cu şi fără stăpân. Prima etapă a proiectului s-a desfăşurat în perioada 12-13 iulie, în cartierul Colonişti, unde a fost instalată clinica mobilă a Organizaţiei, la Sala de Sport de la Şcoala generală nr.1. Potrivit reprezentanţilor Save the Dogs, au fost sterilizate aproape 100 de animale, preponderent câini cu şi fără stăpân.

Procedeul include mai multe etape, respectiv deparazitarea internă şi externă, crotalierea, vaccinarea anti-rabică şi sterilizarea propriu-zisă. Reducerea numărului de câini comunitari şi controlul populaţiei canine se face în primul rând prin sterilizarea animalelor cu şi fără stăpân", au explicat specialişii Save the dogs. Ei au tras un semnal de alarmă în privinţa faptului că mulţi deţinători de animale abandonează pe stradă puii acestora, după ce se înmulţesc. „De aceea trebuie sterilizaţi cu prioritate câinii cu stăpân. Totodată, este nevoie să responsabilizăm cetăţenii pentru a nu se mai ajunge la asemenea situaţii.

În plus, ar fi indicat un acord cu primăriile din jurul Mangaliei pentru a preveni abandonarea animalelor pe străzile oraşului", au mai spus reprezentanţii Save the Dogs. Acest ONG, înfiinţat în Italia de Sara Turetta, activează în România de peste zece ani, acum fiind prima dată când acţiunea din Mangalia se desfăşoară în colaborare cu Primăria.

Următoarea etapă a proiectului va avea loc la începutul lunii august.

17.07.2012Dep.Mass-media

Ti-a placut articolul?

Comentarii