Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:06 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

120 locuinte sociale date in folosinta

ro

17 Nov, 2010 18:28 2646 Marime text
img_2283.jpgPana vineri, 19 noiembrie, 120 de persoane vor semna contractele de inchiriere pentru locuintele sociale din Eforie Sud, bulevardul Republicii (fabrica de gheata), locuinte construite in cadrul programului initiat in 2006 si finalizate in cursul acestui an cu lucrarile privind amenajarile exterioare. Unitatile locative in care beneficiarii se vor muta in maximum trei saptamani au fost prevazute cu parchet, gresie, faianta, usi securizate, centrala proprie iar baile si bucatariile sunt dotate cu obiecte sanitare.

img_2356.jpg„Prin repartitia acestor locuinte, dar si a urmatoarelor 124 de garsoniere si apartamente ce se construiesc, de asemenea, in Eforie Sud , speram sa rezolvam problema locativa la nivelul orasului. La acestea se adauga si cele 60 de ANL-uri - locuinte pentru tineri destinate inchirieii - date in folosinta in luna noiembrie 2009. Avand in vedere faptul ca intre anii 1989-2007, in Eforie nu s-a construit nici macar un apartament, sunt fericit sa spun ca acesta este al doilea proiect finalizat" sustine primarul orasului Eforie, Ion Ovidiu Brailoiu.

Blocuri de locuinte pe bulevardul Soarelui - Eforie Sud

img_2441.jpgPrimarul orasului, Ion Ovidiu Brailoiu, a inaugurat in 2009 si lucrarile la blocurile de locuinte sociale situate pe bulevardul soarelui din eforie sud, la o distanta de 300 de metri de mare. Prima etapa a proiectului prevede constructia a doua blocuri cu regim de inaltime P+ 8 respectiv 124 unitati locative (36 garsoniere, 72 apartamente cu 2 camere, 16 apartamente cu trei camere).

img_2451.jpgValoarea proiectului este de aproximativ 200 miliarde lei din care procentul aferent lucrarilor de constructii si montaj reprezinta fonduri obtinute de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei iar partea privind lucrarile de amenajare respectiv retelele pentru utilitati si cele de amenajare (locuri de joaca, parcari etc) sunt sume ce vor fi suportate de la bugetul Administratiei Publice Locale. Unitatile locative se vor inchiria contra sumei de 1,43 lei/mp, valoare stabilita conform prevederilor legale, cazurilor sociale ce provin in mare parte din randul persoanelor evacuate in baza legii 10.

img_2457.jpgSuprafata totala pe care se va intinde proiectul este de aproximativ 8000 metri patrati si provine din domeniul privat al orasului Eforie.

In proiectul pentru aceasta zona sunt prevazute a se realiza si urmatoarele obiective - 145 locuri de parcare, 2 locuri de joaca pentru copii, spatii verzi si amenajari peisagistice, iluminat stradal si iluminat ambiental, cai de acces, alei si platforme asfaltate, mobilier si dotari urbane, transport in comun.

La Primaria orasului Eforie s-au inregistrat un numar de aproximativ 800 de dosare pentru obtinerea unei locuinte, parte dintre solicitari fiind invalide (neindeplinirea conditiilor de atribuire sau dosare incomplete). Autoritatea locala a mai atribuit in ultimii trei ani si un numar de 500 loturi de teren in vederea construirii unei case.

Biroul de presa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii