Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:39 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Navodari plateste datoriile la intretinere pentru 3.000 de familii din oras

ro

13 Apr, 2012 23:48 1105 Marime text

Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, a convocat, ieri seară, aleşii locali în şedinţă ordinară pentru a dezbate şi supune spre aprobare un număr de 39 de proiecte trecute de votul Comisiilor de specialitate, proiecte de importanţă majoră pentru dezvoltarea localităţii.

Astfel, consilierii şi-au dat acordul pentru rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2012, acordarea de înlesniri la plata impozitelor, taxelor şi a altor venituri datorate bugetului local de către persoanele fizice, negocieri şi vânzări directe ale unor terenuri în vederea unor construcţiiprelungirea mai multor contracte de concesiune, dar şi atribuirea în folosinţă gratuită a unor terenuri pentru concesionarea de locuinţe proprietate personală în conformitate cu prevederile Legii 15/2003, republicată.

De asemenea, a mai fost aprobat proiectul situaţiilor financiare anuale pentru exerciţiul financiar 2011 şi a raportului de audit financiar ale SC Termica Distribuţie Năvodari SRL şi au fost premiaţi mai mulţi pugilişti şi antrenorul echipei de box din cadrul Clubului Sportiv Năvodari. Tot premii pentru rezultatele de excepţie la învăţătură, olimpiade şi competiţii sportive şi elevii Şcolii cu clasele I-VIII „George Enescu".

De departe, cel mai discutat proiect a facut referire la acordarea de scutiri la plata datoriilor pentru 3.000 de navodareni care ju au reusit sa achite facturile catre fostul Ecoterm. In acest sens, primarul Nicolae Matei a decis sa vina in sprijinul navodarenilor cu probleme financiare si sa achite aceste datorii. Astfel, vor fi achitate, prin creante aceste facturi restante, iar primarul Nicolae Matei sustine: Asa cum se stie, la nivelul orasului Navodari, fostul Ecoterm a intrat in licgidare judiciaza, deci, in faliment si datornicii catre Ecoter, adica populatia care inregistra debite, adica in jur de 26 de miliarde de lei vechirisca sa-si piarda casele; avem deja 10 familii care au ramas pe drumuri din cauza ca lichidatorul le-a scos casa la licitatie. Dupa luni de zile de negocieri cu lichidatorul, cu banca, cu creditorii principali am reusit sa-i conving sa vin cu un proiect de tranzactie prin care Primaria orasului Navodari cumpara de la lichidatori, respectiv de la fostul Ecoterm creante in valoare de 26 miliarde vechi cu suma de 14 miliarde lei vechi, adica platim 90% din valoarea de baza a datoriilor si penalitatile le stergem. Asta inseamna ca orasul face, pe de o parte o mica afacere si pe de alta parte, lucrul cel mai important ne protejam cetatenii care nu au serviciu, o categorie sociala saraca, sa nu ramana fara case. Vorbim despre 3000 de apartamente din orasul Navodari inregistreaza datorii catre fostul Ecoterm; unii mai mari, altii mai mici. Le dau o veste buna: ca nu mai risca sa-si piarda casa, ca primarul, ca si Consiliul Local le sunt aparatori, ii protejeaza sa nu ramana fara case. Ne asumam noi responsabilitatea in numele lor si ei vor trebui sa faca tot posibilul ca dupa ce primesc notificarea de la Primarie sa-si achite esalonarea timp de un an de zile, in caz contrar risca sa-i execute primaria. Dupa aprobarea CL voi semna actul aditional, adica exact proiectul aprobat de CL in sedinta de astazi, cu lichidatorul; practic am achzitionat aceasta creanta si in termen de doua luni vor fi achitate 12 miliarde si in termen de inca un an doua miliarde de lei vechi. Dupa semnarea acestor acte, fiecare datorinic va fi notificat sa semneze, dupa cum am mai spus, ca au luat la cunostinta pentru ca debitul este preluat direct de Primarie si va fi inregistrat la Serviciul Taxe si Impozite".

# DEPARTAMENT MASS- MEDIA #

Ti-a placut articolul?

Comentarii