Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:43 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedinta Ordinara a Consiliui Local Municipal Medgidia - 25.02.2009

ro

25 Feb, 2009 00:00 726 Marime text

PRIMARIA MUNICIPIULUI MEDGIDIA
905600,  Str .Decebal, nr.35,   
 tel 0241/ 820800 , fax 0241/810619
e-mail: primaria_medgidia@yahoo.com
                         www.emedgidia.ro

Şedinţa ordinară a lunii februarie

     Joi, 26 februarie, începând cu ora 17.00 va avea loc Şedinţa Ordinară a Consiliui Local Municipal Medgidia a lunii februarie. Pe ordinea de zi sunt 17 proiecte supuse spre aprobare. Unul dintre cele mai importante proiecte este cel legat de reglementarea circulaţiei autovehiculelor în zonele centrale şi de nord ale municipiului. Astfel, în vederea necesităţii fluidizării traficului pe unele artere de pe raza municipiului şi asigurarea unei circulaţii rutiere şi pietonale fluente, mai multe artere vor deveni artere cu sens unic, iar pe două străzi cu sens unic se va circula pe ambele sensuri.
Un alt proiect supus spre aprobare, este cel privind aprobarea documentaţiei (studiu de oportunitate, caiet de sarcini şi regulament de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare), precum şi mandatarea Primarului Municipiului Medgidia cu dreptul de a vota în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Medgidia pentru delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare. Propunerea are în vedere înfiinţarea în anul 2007 a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Medgidia cu scopul de a realiza în comun un sistem integrat de management al deşeurilor prin delegarea gestiunii serviciului de salubrizare de pe întreaga rază administrativă a unităţilor administrativ teritoriale ce fac parte din asociaţie, şi posibilitatea accesării fondurilor europene pentru investiţii importante în infrustructura aferentă serviciului public.
         Un alt proiect pe ordinea de zi este Aprobarea participării Municipiului Medgidia în calitate de membru fondator în vederea înfiinţării Asociaţiei de Dezvoltare intercomunitară ,,Apă – Canal Constanţa’’. Acest proiect se bazează pe faptul că se va dezvolta astfel infrastructura de apă şi de mediu, va aduce posibilitatea accesării fondurilor europene, iar furnizarea de granturi sectorului de apă şi apă uzată este condiţionată de înfiinţarea Companiilor Regionale de Apă (operatori regionali). 
        La punctul numărul 7 se supune spre aprobare propunerea de includere a unor blocuri de locuinţe-condomnii situate pe raza administrativ teritorială a municipiului Medgidia, în programul de acţiuni pentru reabilitare termică 2009-2012. Reabilitarea termică a clădirilor cuprinde în principal următoarele etape: expertiza energetică, auditul energetic, proiectarea lucrărilor de intervenţie pentru reabilitarea termică, execuţia lucrărilor de intervenţie pentru reabilitarea termică. Programul de acţiuni propus cuprinde lucrări de execuţie la 14 blocuri de locuinţe (539 apartamente), iar la blocul SC 4 (70 apartamente) expertiză, P.T. şi D.D.E.
La ultimul punct se supune spre aprobare Studiului de prefezabilitate pentru ansamblul de locuinţe “Grigorescu” din zona Spital. Ca urmare a cererilor numeroase primite de la tinerii căsătoriţi care nu dispun de resurse materiale suficiente pentru achiziţionarea de locuinţe de pe piaţa imobiliară, la iniţiativa primarului, Consiliul Local hotărăşte aprobarea unui program de construire a locuinţelor ieftine pentru tineri, destinate cumpărării. Se vor realiza, până în 2010 aproximativ 200 de locuinţe ieftine pentru tineri.

25 februarie 2009

Compartimentul Comunicare al Primăriei Municipiului Medgidia

Persoane de contact:
Daniela Ivanciu   0788.386497
Daniel Gheorghe 0788.381217

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii