Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:55 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu, susţinut de guvernul nedemocratic al lui Viktor Orban

ro

25 Jul, 2012 20:58 563 Marime text

Cine sunt prietenii lui Traian Băsescu şi susţinătorii lui care dau mesaje publice că îl doresc din nou preşedinte? Duşmanii declaraţi ai României, cum de exemplu vicepremierul Ungariei Semjen Zsolt, care se foloseşte de Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad pentru a da mesaje în favoarea suspendatului. Vicepremierul Ungariei este cel care, în nenumărate rânduri, ca şi astăzi, a militat public pentru autonomia şi enclavizarea unei părţi din România şi pentru unificarea de spaţii etnice în dispreţul graniţelor statului român, al suveranităţii naţionale şi al tratatului de bună vecinătate. Potrivit zicalei „spune-mi cu cine te însoţeşti ca să-ţi spun cine eşti", înţelegem că Băsescu este tovarăşul de drum al celui mai neconstituţional şi mai nedemocratic Guvern din Europa de la această oră, cel maghiar, concurându-l însă în dispreţul pentru democraţie.

Este evident de ce Băsescu este susţinut de un oficial maghiar reprezentant la cel mai înalt nivel al Guvernului de la Budapesta: pentru că a susţinut jocurile extremiştilor maghiari în ultimii ani şi l-a însoţit pe Viktor Orban în demersurile de distrugere a democraţiei, ba chiar şi l-a ales ca model de autocraţie şi de nerespectare a legilor ţării. Nu ar fi de mirare ca şi premierul Orban, anunţat pentru sâmbătă la Băile Tuşnad, să facă şi el propagandă publică pentru Băsescu.

Dacă Băsescu primeşte sprijinul celui mai nedemocratic Guvern din Europa, cel al lui Viktor Orban, ce ne spune acest lucru despre democraţia şi practicile preşedinteului suspendat?

E timpul ca Europa să înţeleagă că Traian Băsescu este tizul din România al autocratului Viktor Orban şi al dictaturii sale de inspiraţie horthystă.

Bogdan Diaconu

Prim-vicepreşedinte

PSD Sector 4 Bucureşti

Ti-a placut articolul?

Comentarii