Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:04 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Susținătorul lui Viktor Orban apără statul de drept în România - 11 noiembrie 2014

ro

11 Nov, 2014 13:51 1074 Marime text
Liderul popularilor europeni Joseph Daul defilează prin România dându-ne sfaturi de bună purtare și învățându-ne cum să votăm. La ora la care prietenul său Viktor Orban a devenit inamicul public numărul 1 al democrației în Europa, Joseph Daul ar trebui să-și pună cenușă în cap pentru susținerea singurului dictator al unei țări UE, nu să predea democrația în România. Avem, pe de o parte, un Victor Ponta aliat cu UDMR la guvernare, iar pe de altă parte un Iohannis căruia îi face campanie prietenul lui Orban.

Faptul că Joseph Daul este prietenul lui Viktator nu reprezintă o acuzație gratuită. A declarat-o el însuși la Budapesta în alegerile din primăvara acestui an, în timpul unui discurs călduros de încurajare a lui Viktor Orban. Nu știu unde a fost mintea celor din ACL când l-au invitat pe Daul, după cum nu știu unde a fost mintea lui Victor Ponta când a invitat UDMR la guvernare imediat după câștigarea alegerilor din 2012, pentru ca, ulterior, chiar să instaleze această formațiune autonomistă în Guvernul României. Desigur că relația cu extremismul maghiar și cu Ungaria expansivă nu este singura grijă a României, iar cei doi candidați finaliști pot fi desființați din multe alte puncte de vedere. Dar dacă nici măcar la acest nivel atât de periculos prin consecințe nu sunt grijulii cu România, la ce să te aștepți de la ei? La încurajarea economiei românești? Care economie românească? Ea este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire pentru că clasa politică are prea mulți prieteni în afara țării și prea puține griji pentru ce se întâmplă înăuntrul ei.

Ce ne-a transmis Daul: că statul de drept, justiţia, lupta anticorupţie sunt garantate de candidatul pe care îl susține el. Având în vedere cum au fost garantate în Ungaria lui Viktor Orban, nu m-aș grăbi să-l cred. Despre anticorupția lui Victor Ponta și a PSD-ului ne-am convins, acum, prezența lui Daul alături de celălalt candidat ne-a lămurit, dacă mai aveam nevoie, și de ceea ce va urma în cazul în care va câștiga Iohannis.
Daul în campanie pentru statul de drept după ce l-a uns pe Orban în Ungaria este echivalentul lui Hrebenciuc spunându-ne din pușcărie că PSD este cel mai onest partid. Mai ales dacă ne amintim că în spatele lui Iohannis sunt niște nume grele ale statului de drept, la fel de convingătoare ca și cele din PSD. Dar familia PPE trebuie să fie unită, spune Daul. Aceeași unitate ca și la PSD, o altă familie unită în jurul intereselor și corupților. PPE, PSD, aceeași direcție…
 
Deputat Bogdan Diaconu
Președintele Partidului România Unită
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii