Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Organizarea Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială

ro

22 Dec, 2011 16:57 976 Marime text

Executivul a aprobat astăzi Ordonanţa de urgenţă privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, a anunţat ministrul Sulfina Barbu, într-un briefing de presă susţinut la Palatul Victoria.

"Legea cadru a asistenţei sociale a fost blocată timp de şase luni şi din acest motiv suntem contracronometru pentru aprobarea actelor normative de punere în practică a prevederilor din legea cadru, iar reorganizarea Agenţiei Naţionale de Prestaţii Sociale este un angajament din această lege şi trebuie să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2012", a declarat ministrul.

Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale se reorganizează prin preluarea activităţii de inspecţie socială desfăşurată de Direcţia Generală de Inspecţie Socială din cadrul Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, a mai afirmat Sulfina Barbu. Instituţia creată se va numi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi va prelua 155 posturi din cadrul inspectoratelor teritoriale de muncă aflate în subordinea Inspecţiei Muncii şi 132 de posturi de la Ministerul Muncii.

Ministrul Sulfina Barbu a mai precizat că după adoptarea actului normativ, controlul la nivel local se va face fără să mai fie necesară avizarea tuturor procedurilor de control de către minister, aşa cum se întâmpla până acum. De asemenea, ministrul a prezentat care sunt noile sancţiuni pentru administraţia centrală sau locală şi pentru persoane fizice sau juridice care îi împiedică pe inspectorii sociali să îşi exercite controalele şi verificările. Astfel, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda de la 5.000 de lei la 10.000 de lei următoarele situaţii:

  • Ø împiedicarea, în orice mod, de către administraţia publică sau persoanele fizice/juridice, a inspectorilor sociali de a-şi exercita atribuţiile de inspecţie, prin orice acţiune sau inacţiune;
  • Ø refuzul persoanelor fizice şi/sau juridice de a duce la îndeplinire măsurile dispuse de inspectorul social, la termenele stabilite de acesta;
  • Ø refuzul persoanelor fizice şi/sau juridice de a pune la dispoziţia inspectorilor sociali toate documentele şi informaţiile necesare, pentru realizarea acţiunilor de control, evaluare sau monitorizare.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii