Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Onorand apelul Falun Gong din 25 aprilie 1999 la 11 ani de la acea zi

ro

25 Apr, 2010 14:17 1087 Marime text
"Din 1999 intreaga comunitate internationala a asistat cu indignare la cresterea abuzurilor comise de guvernul comunist de la Beijing impotriva Falun Gong - disciplina cultivarii adevarului, compasiunii si tolerantei. Falun Dafa (sau Falun Gong) este o scoala antica de cultivare a caracterului prin respectarea UNOR INALTE principii morale. Cu toate acestea guvernul chinez, simtindu-se incomodat de popularitatea scolii, face totul pentru a o distruge. Raspunsul practicantilor Falun Gong in fata cruzimii persecutiei a reusit sa castige respectul publicului prin blandetea, moralitatea si demnitatea cu care si-au pastrat identitatea spirituala. "

Pe 25 Aprilie, 1999, mii de practicanti Falun Gong s-au adunat in liniste in Beijing pentru a cere eliberarea practicantilor care fusesera batui si inchisi intr-un oras din apropiere. Mai mult, voiau sa ridice conducatorilor guvernului problema hartuirii continui a scolii Falun Gong din partea unor oficiali de la varful puterii.
Evenimentul a atras atentia mass mediei din intreaga lume; dar pentru cei de acolo era o sansa de a explica conducerii chineze cum Falun Gong a adus sanatatea si armonia in vietile lor, iar atacurile unor oficiali chinezi nu se justificau.

11 ani mai tarziu, practicantii Falun Gong si sustinatorii lor onoreaza spiritul de pace, justitie si compasiune in care s-a facut acel apel. Tot atat de important este sa ne amintim pretul suprem pe care practicantii si familiile lor din China le-au platit pentru ca nu au vrut sa-si abandoneze principiile de baza- onestitate, bunatate ?i anduranta in fata unei brutalitati fara seaman.

Sute de mii- poate chiar milioane- raman si acum detinuti ilegal in lagare de munca sau inchisori, formand numarul cel mai mare de prizonieri de con?tiinta din China. Sute de mii au fost supusi la torturi de catre politie si securitate. Au fost identificati peste 3200 de practicanti care si-au pierdut vietile in urma indelungatei campanii de persecutie, dar in mod real numarul lor este mult mai mare. Alte milioane se confrunta cu destituiri, pierderea locului de munca, excluderi din scoli si alte forme sistematice de discriminare.

De vreme ce aparatul de stat este intors impotriva lor mai puternic ca niciodata, practicantii din China continua sa-si riste vietile zilnic, nu doar prin faptul ca practica exercitiile si studiaza invataturile Falun Gong pentru propria imbunatatire dar prin faptul ca clarifica si altora adevarul despre nedreptatea care li se face si despre atrocitatile care au loc in China. Infara Chinei, practicantii din toata lumea fac apeluri pasnice si priveghi cu lumanari aprinse, impart pliante, trimit petitii si incearca sa atraga atentia prin orice mijloace non-violente asupra a ceea ce are loc in Regatul Mijlociu.

Scopul ultim al acestor actiuni ramane acelasi cu cel de acum 11 ani- sa opreasca persecutia si sa convinga oamenii sa nu participe la acest rau impotriva surorilor, sotilor, mamelor si prietenilor nostri. Aceasta nu se face doar pentru protectia celor dragi dar si din consideratie pentru alti oameni ai societatii pentru a nu fi parte cu sau fara voia lor la aceste crime oribile, chiar si prin tacere.

Din acest motiv, speram ca in acesta zi, oameni din intreaga lume sa ni se alature pentru onorarea, comemorarea si pastrarea vie a spiritului din acea zi de primavara din Beijing de acum 11 ani; pentru ca ei nu pot accepta o nedreptate doar din cauza prezentei aparent puternice a Partidului Comunist la putere; pentru ca ei reusesc sa vada dincolo de camuflajul de propaganda al partidului si isi dau seama ce este Falun Gong; pentru ca ei ne sustin in eforturile noastre pasnice de a readuce speranta, deminitatea si drepturile fundamentale milioanelor de oameni din China.

Cu o asemenea implicare comuna ne-am dori ca dupa acesti 11 ani sa putem sarbatori libertatea principiilor Adevar-Compasiune-Toleranta in China si odata cu ea alinarea constiintei societatii chineze ca nu mai poarta povara unor violente nesfarsite.

Gasiti mai multe informatii pe site-urile: www.apel.falundafaromania.net, http://www.opfg.ro/istoria_persecutiei.html
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii