Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi reglementări privind agenţii de muncă temporară

ro

22 Dec, 2011 16:56 746 Marime text

Executivul a aprobat astăzi, printr-o hotărâre, condiţiile de funcţionare, precum şi procedura de autorizare a agentului de muncă temporară, a anunţat ministrul Sulfina Barbu, într-un briefing de presă susţinut la Palatul Victoria.

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a declarat că actul normativ adoptat astăzi clarifică domeniile în care îşi pot desfăşura activitatea agenţii de muncă temporară. Sulfina Barbu a afirmat că "în această categorie intră toate persoanele juridice, publice sau private, inclusiv ONG-urile autorizate ca agenţi de muncă temporară, indiferent dacă au sau nu scop lucrativ. Vechiul cadru legislativ limita autorizarea ca agent de muncă temporară doar la societăţile comerciale".

Ministrul Muncii a precizat că se simplifică şi procedura de autorizare a agenţilor de muncă temporară, astfel încât să crească numărul angajărilor şi implicit să se reducă rata şomajului. "Urmărim să-i protejăm mai mult pe salariaţii temporari şi vrem ca aceştia să aibă, pe cât posibil, aceleaşi drepturi ca şi ceilalţi angajaţi. În acest moment sunt 386 de agenţi de muncă temporară din care 51 au fost înregistraţi în cursul anului 2011", a mai afirmat Sulfina Barbu.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii