Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Titus Dobre Evoluția economiei românești va avea consecință o creștere semnificativă a investițiilor străine în țara noastră

ro

03 Jun, 2014 14:16 1114 Marime text
Deputatul PSD Mircea Dobre consideră că măsurile economice luate de Guvern au avut ca efect stabilizarea și consolidarea economică, iar România este mai atractivă astăzi pentru investitorii străini..
 
‘‘În primul trimestru din 2014, economia a crescut cu 3,8%, depășind pentru prima dată Polonia (3,5%), Ungaria (3,2%) și Marea Britanie (3,1%). În același timp, țara noastră a înregistrat în luna martie cel mai puternic avans al lucrărilor din construcții față de luna februarie, de 10,3%, în timp ce la nivelul Uniunii Europene (UE) a fost consemnată o scădere de 0,5%. Mai mult, România a depăşit Ungaria în clasamentul celor mai atractive ţări pentru investiţii străine în Europa Centrală şi de Est în 2014, situându-se pe locul al treilea în regiune, după Polonia şi Cehia. Toate acestea arată trendul pozitiv al economiei românești’’, a declarat Mircea Dobre.
 
Deputatul PSD susține că economia României poate avea o creștere semnificativă, de până la 5%, în următorii ani și că acest lucru înseamnă noi locuri de muncă. În același timp, Dobre vede ca prioritate pe termen mediu creșterea gradului de convergență cu media europeană, în contextul în care România a depășit creșterea economică a Poloniei, în regiunea Europei Centrale și de Est.
 
‘‘România trebuie să continue măsurile economice demarate în 2012, astfel încât păstrând stabilitatea macro-economică, inflația scăzută și reducând povara fiscal să genereze noi locuri de muncă și să ne apropie cât mai rapid de media Uniunii Europene, având creștere economică de până la 5%. România are șansa de a atrage investiții străine consistente, mai ales că atenția investitorilor străini s-a mutat în zona Europei de Est’’, a subliniat Dobre.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii