Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărâre de Guvern a stabilit sectoarelor de activitate din economia naţională pentru care se pot negocia şi încheia contracte colective de muncă

ro

22 Dec, 2011 16:55 942 Marime text

Executivul a aprobat în şedinţa de astăzi Hotărârea de Guvern privind stabilirea sectoarelor de activitate din economia naţională pentru care se pot negocia şi încheia contracte colective de muncă, a anunţat ministrul Sulfina Barbu, într-un briefing de presă susţinut la Palatul Victoria.

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a declarat că proiectul de Hotărâre de Guvern completează prevederile Legii nr.62/2011- Legea dialogului social, prin precizarea celor 29 sectoarele de activitate din economia naţională, pe baza datelor din codul CAEN.

Decizia luată astăzi permite federaţiilor sindicale şi patronale iniţierea demersurilor necesare pentru constatarea de către instanţele judecătoreşti competente a reprezentativităţii la nivel de sector de activitate, precum şi negocierea şi încheierea contractelor colective de muncă la nivel sectorial.

Ministrul Sulfina Barbu a mai precizat că Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a avut rol de mediator între structurile sindicale şi patronale în stabilirea sectoarelor de activitate din economia naţională. "Am discutat cu partenerii sociali şi au fost peste zece întâlniri şi, totodată, aş vrea să le mulţumesc, şi am ajuns la o soluţie care a fost acceptată de partenerii sociali, dovadă stau toate întâlnirile pe care le-am avut, inclusiv şedinţa Comitetului Naţional Tripartit", a afirmat ministrul Muncii.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii