Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a aprobat strategiile de privatizare la societăţile Hidroelectrica SA şi Nuclearelectrica SA

ro

18 Jan, 2012 18:02 668 Marime text
Executivul a aprobat, în şedinţa de astăzi, vânzarea unui pachet de acţiuni de 10%, nou emise, rezultate ca urmare a majorării capitalului social, la Societatea Comercială de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale - Hidroelectrica S.A. Bucureşti.

Actul normativ conţine următoarele prevederi importante:

- etapele necesare implementării strategiei de privatizare menţionată, în cadrul căreia va fi oferit spre subscriere investitorilor un pachet de acţiuni nou emise reprezentând 10%, rezultate ca urmare a majorării capitalului social;

- implicarea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, în calitate de acţionar şi instituţie publică implicată, prin intermediul mandatelor acordate reprezentanţilor săi în adunarea generală a acţionarilor, în ceea ce priveşte aprobarea majorării capitalului social, derularea unei oferte publice primare de vânzare de acţiuni privind pachetul de acţiuni de 10 %;

- contractarea de către Societatea Comercială de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale - Hidroelectrica S.A. Bucureşti a unui intermediar autorizat, precum şi serviciile ce vor trebui prestate de către acesta;

- modalitatea de aprobare a preţului de vânzare al acţiunilor nou emise.

Tot astăzi, Guvernul a aprobat vânzarea unui pachet de acţiuni de 10%, nou emise, rezultate ca urmare a majorării capitalului social la Societatea Naţională Nuclearelectrica S.A. Bucureşti.

Conform strategiei de privatizare a Nuclearelectrica, se va majora capitalul social al societăţii prin aport de capital privat, respectiv va fi oferit spre subscriere investitorilor un pachet de acţiuni nou emise rezultate ca urmare a majorării cu 10% a capitalului social existent.

Preţul de vânzare al acţiunilor nou emise va fi cel puţin egal cu preţul de referinţă utilizabil în cadrul unui mecanism de determinare a preţului de ofertă aprobat de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, în condiţiile legii.

Conform prevederilor legale, pentru vânzarea de acţiuni la societăţile comerciale din domeniul utilităţilor, Guvernul aprobă prin strategia de privatizare elementele esenţiale ale mandatului.

Strategiile de privatizare ale Societăţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale - Hidroelectrica S.A. Bucureşti şi Societăţii Naţionale Nuclearelectrica au fost elaborate având în vedere necesitatea atragerii de resurse financiare pentru realizarea proiectelor de dezvoltare, modernizare şi retehnologizare al operatorului economic, precum şi măsurile convenite cu instituţiile financiare internaţionale (F.M.I., C.E. şi B.M.).

Informaţii de background:

Capitalul social al Societăţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale - Hidroelectrica S.A. Bucureşti este deţinut în proporţie de 80,0561% de statul român prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi în proporţie de 19,9439% de Societatea Comercială Fondul Proprietatea S.A..

Capitalul social al Societăţii Naţionale Nuclearelectrica este deţinut în proporţie de 90,28% de statul român prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi în proporţie de 9,72% de Societatea Comercială Fondul Proprietatea SA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii