Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa Iorguş, alături de UNPR şi PNŢCD la Festivalul Plăcintei Dobrogene

ro

05 Jun, 2012 21:34 1137 Marime text

Complexul „Paradiso" din Mangalia a găzduit „Festivalul Plăcintei Dobrogene", eveniment organizat de filialele locale ale Partidului Democrat Liberal, Uniunii Naţionale pentru Progresul României şi Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, cu sprijinul deputatului Zanfir Iorguş.

Acesta şi-a prezentat publicului, format din peste 1.500 de persoane, echipa de specialişti pe care o propune Mangaliei. Dintre aceştia fac parte medici, profesori, angajaţi ai Daewoo Mangalia Heavy Industries, jurişti, specialişti în turism etc. La randul lor, liderii UNPR au urcat pe scenă, reamintind faptul că îl susţin, la fotoliul de primar, pe Zanfir Iorguş şi prezentându-şi, totodată, echipa pentru Consiliul Local.

Pe langă degustarea produselor tradiţionale coapte de gospodinele din localitate, cea de a VIII-a ediţie a „Plăcintei Dobrogene" a fost un spectacol extraordinar, susţinut de Biu Marquetti&Caraibian Band, Etno, Giulia&Romeo Saleno, Zuralia Orchestra, Ansamblul Hercules, George Rotaru. Prezentatorul serii a fost Lavinia Şandru, o veche prietenă a Mangaliei.

Manifestarea „Plăcinta Dobrogenă" s-a făcut remarcată atât la nivel naţional, fiind o prezenţă constantă în timpul evenimentelor specifice Festivalului „Callatis", cât şi peste hotare. Plăcinta dobrogeană a putut fi degustată în Parlamentul European, în 2007. Atunci, o delegaţie formată din gospodine din Mangalia a preparat numai puţin de 1.000 de porţii din deliciul culinar specific, ce au fost servite parlamentarilor europeni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Corina 06 Jun, 2012 07:44 Il facea vara, in timp ce pe scena din port era Festivalul Mangalia! Acum l-a mutat ca sa atraga atentia in ajunul alegerilor! Traiasca placinta! ca oricum nu-l mai ajuta cu nimic!