Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Datorită Preşedintelui Traian Băsescu, România a obţinut un portofoliu important de Comisar european - 10.09.2014

ro

10 Sep, 2014 13:56 967 Marime text
Partidul Mişcarea Populară salută obţinerea de către România a funcţiei de Comisar European pentru Politici Regionale. Este un succes considerabil pentru ţară în condiţiile în care Programul Operaţional Regional (POR) este singurul program cu fonduri europene care are şanse reale de a obţine o absorbţie efectivă de 100% pentru Exerciţiul bugetar 2007 – 2013 al Uniunii Europene, lucru realizat în principal datorită gestionării acestui domeniu de Elena Udrea cât timp a fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Dincolo de această reuşită a României, rămâne realitatea obiectivă că Prim-ministrul Victor Ponta a încălcat flagrant legea atunci când a ţinut secretă candidatura reprezentantului României în Comisia Europeană, deşi Legea 373/2013 privind Cooperarea dintre Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene, îl obliga foarte clar pePremier să informeze Legislativul în legătură cu nominalizarea persoanei în vederea ocupării funcţiei de comisar european. Mai mult, acelaşi act normativ. impunea audierea în Parlament a persoanei nominalizate de Guvern. Victor Ponta va trebui să dea explicaţii de ce nu a respectat legea în vigoare, urmărind doar interesul său privat.

PMP consideră că, în obţinerea portofoliului pentru Politici Regionale, un rol decisiv a fost jucat de Preşedintele Traian Băsescu. Fără medierea acestuia, astăzi Preşedintele Comisiei Europene ar fi anunţat un portofoliu mai puţin important pentru România – cel pentru Ajutoare Umanitare. După dezastrul guvernării Ponta, am fi avut nevoie sigur de ajutoare umanitare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii