Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Partidul Verde Ignoranţa autorităţilor ucide

ro

01 Aug, 2014 15:12 1238 Marime text
Partidul Verde condamnă atitudinea Guvernului României şi a Consiliilor Judeţene cu privire la eterna problemă a inundaţiilor. Este inacceptabil ca în fiecare sezon să fim luaţi pe nepregătite şi ca întregi comunităţi de oameni să sufere sau chiar să moară de pe urma incompetenţei autorităţilor centrale şi locale. Inundaţiile nu reprezintă un adevăr de care românii şi conducătorii lor să nu fie conştienţi. Cu toate acestea niciodată nu se iau măsuri decisive pentru a minimaliza efectele acestui fenomen. Unul din primii paşi care trebuie făcuţi este asigurarea unui plan de împăduriri pe pantele versanţilor unde (tot cu concursul autorităţilor locale şi al administraţiei centrale) s-au defrisat pădurile ce sustineau solul şi care funcţionau ca tampon împotriva scurgerii apelor.

În schimb, s-au făcut hărţi hidrografice cu riscurile de inundaţii pe care s-au cheltuit 46 milioane Euro care nu au fost de niciun ajutor oamenilor care în aceste zile îşi văd casele luate de viituri.Măsura împăduririi trebuie pusă în practică cât mai rapid şi, de asemenea, trebuie dublat cu un plan general de întreţinere şi reconstrucţie a actualului sistem de indiguire. Guvernul se face responsabil pentru victimele şi daunele produse în decursul ultimelor zile şi prin prisma faptului că a alocat de 10 ori mai puţini bani, comparativ cu anii trecuţi, pentru intervenţii împotriva inundaţiilor, adică doar 40 de milioane lei. 

Asta arată nepăsarea, incoştienţa sau chiar premeditarea administraţiilor locale şi centrale responsabile care nu s-au preocupat de prevenirea unor situaţii de această natură, cu atât mai mult cu cât intensitatea şi impactul în rândul oamenilor al acestor dezastre este din ce în ce mai ridicat.

Biroul de Presă, Partidul Verde
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii