Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Christian Gigi Chiru

ro

17 Sep, 2014 13:21 1076 Marime text
Curtea Constituţională a României a respins sesizarea Alianţei Creştin-Liberale referitoare la Ordonanţa de Urgenţă 45/2014 privind modificarea Legii pentru alegerea Preşedintelui şi a decis că ordonanţa de urgenţă care desfiinţează secţiile de vot speciale pentru alegerile prezidenţiale este constituţională.

Prin această ordonanţă, legea este modificată, fiind desfiinţate secţiile speciale de vot, în care puteau vota cei care nu se aflau în localitatea de domiciliu în ziua alegerilor. Prin vechea metodă de vot, cu secţii în gări, autogări sau universităţi, se puteau cuantifica alegătorii care nu se aflau în localitatea de domiciliu şi, în acest fel, se descuraja turismul electoral. În urma aprobării OUG 45/2014, cei care nu se vor afla în localitate aîn care domiciliază, vor putea vota în orice altă secţie.

În opinia senatorului Christian Gigi Chiru, ordonanţa încurajează frauda electorală şi votul multiplu. *"Mai avem puţin până la alegeri, iar Guvernul PSD îi „aranjează voturile” lui Victor Ponta. Această ordonanţă
este abuzivă şi încurajează fraudarea alegerilor. Cum vom şti câţi alegători se află în tranzit, cum vom controla turismul electoral? În era PSD s-a împământenit turismul electoral, cu autocare, cu excursii făcute la mănăstiri în ziua alegerilor. Toate aceste ilegalităţi au fost acum legiferate prin această Ordonanţă de Urgenţă", a declarat senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele organizaţiei judeţene Constanţa a Partidului Democrat Liberal şi co-preşedinte al ACL Constanţa.

Acesta a mai precizat că decizia Curţii Constituţionale este cu atât mai inexplicabilă cu cât contrazice propriile reguli. "CCR a recomandat să nu se aducă modificări cu mai puţin de un an înainte de data alegerilor. Dar sunt alte mize acum. Guvernul PSD, care are un candidat la preşedinţie, modifică legea pentru a-i fi favorabilă. Nu se mai ţine cont că nu se aplică, de fapt, legea. Victor Ponta, temător, ştiind că nu are şanse să câştige preşedinţia României în mod corect, îşi crează un cadru favorabil pentru a-şi asigura victoria. Este incorect, este o nedreptate făcută românilor!", a mai spus senatorul Christian Gigi Chiru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii