Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:25 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Andreea Paul - PSD a falsificat raportările legate de competitivitatea României prin Voinea Business Development către Forumul Economic Global - 5 septembrie 2014

ro

05 Sep, 2014 12:49 451 Marime text
Creșterea competitivității României cu 17 poziții în lume este doar în capul lui Voinea. Ponta și Voinea merg pe principiul: după noi, potopul. Mediul de afaceri și românii nu au văzut nicio îmbunătățire a competitivității, ci doar creșteri de taxe într-o manieră abuzivă și impredictibilă. Oare cât va mai contamina Virusul falsificator al lui Ponta România? Raportorul datelor false este chiar Voinea Business Development (VBD) Alliance Consulting SRL, compania de consultanță responsabilă cu livrarea datelor pentru România către Forumul Economic Global. Sub presiunea PSD, nu doar INS maschează cifrele oficiale, care ascund intrarea României în recesiune tehnică, ci și rapoartele globale care sunt infestate de minciunile PSD. 

Liviu Voinea a fost acționar și administrator la această companie din anul 2004 până în 2012, când a devenit secretar de stat la Ministerul de Finanțe și apoi ministru al Bugetului. VBD Alliance Consulting  este condusă în prezent de soția lui, Laura Florentina Voinea. Dovada clară stă în declarația de avere. Această falsificare este doar una din ofrandele aduse PSD-ului pentru numirea lui Voinea la Ministerul Bugetului și ulterior în Consiliul de Administrație BNR. 

În acest an, raportarea a fost făcută de Irina Ion în calitate de coordonator de țară prin VBD Alliance Consulting SRL, co-autoare alături de Liviu Voinea într-o carte (capitolul intitulat „Romania: The need for a New Development Model”, unde nu a specificat că noul model pe care gândește este cel al falsificărilor pure, din volumul „The Social Consequences of the Global Economic Crisis in South East Europe”). Compania domnului Voinea a înregistrat pierderi conform declarației fiscale pentru anul 2013 de aproape 90 mii lei, ceva mai „mici” decât pierderile generate de incompetența sa în bugetul public. Cert este că nu plătește taxe la bugetul de stat pentru falsificarea datelor raportate pentru România, dar are datorii de aproape 190 mii lei, conform datelor disponibile pe pagina de internet a Ministerului Finanțelor Publice. De aici vine creșterea competitivității economice a României cu 17 procente în clasamentul global. 

Liviu Voinea a cocoșat economia României prin bugetul său taxator, anti-investiții, anti-creștere, până a adus-o în recesiune tehnică, după ce a înregistrat două trimestre consecutive de contracție. Răspundere zero. Pardon, catapultat membru în Consiliul de Administrație la Banca Naţională. Saltul de 17 poziții este practic imposibil. Voinea este ministrul evaziunii record, al accizei la carburant, al taxei pe stâlp și a fiscalității complicate. Deciziile lui au dus la declinul puternic al investițiilor publice și al sumelor europene intrate în bugetul țării în acest an, ambele cu peste 10%. În condițiile în care nu se mai investește, de unde provine această creștere a competitivității, dacă nu din raportări false?
 
Prim-vicepresedintă PDL,
Alianta Crestin-Liberala (PNL+PDL)
Deputat de Țara Oașului, Satu Mare

Ti-a placut articolul?

Comentarii