Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Andreea PAUL Moțiune de cenzură a parlamentarilor ACL după doborârea OUG dedicată de PSD traseismului politic 18 septebrie 2014

ro

18 Sep, 2014 13:39 985 Marime text
Parlamentarii ACL au votat ieri, 17 septembrie,  în Camera Deputaților împotriva tentativelor PSD de a îngenunchia aleşii locali. Este un succes remarcabil de etapă al opoziţiei. 
 
În paralel, am depus o moțiune de cenzură care sancționează încercările lui Victor Ponta și ale Guvernului PSD de a frauda alegerile, evidente prin prevederile OUG 45/2014 privind modificarea Legii alegerii președintelui României și ale OUG 55/2014 privind migrația politică.
 
ACL folosește toate mijloacele democratice pe care le are la dispoziție pentru a stopa fraudarea alegerilor. ACL a depus sesizări la Curtea de Apel și la Avocatul Poporului referitoare la OUG 55/2014 privind migrația aleșilor locali pentru sancționarea demersurilor nedemocratice ale Guvernului Ponta. ACL va picheta zilnic sediul Avocatului Poporului, începând de luni, 8 septembrie a.c., pentru a protesta împotriva adoptării OUG 55/2014.
 
Președintele PNL, Klaus Iohannis, a depus plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării, Liviu Dragnea, care, prin inițierea și promovarea OUG 55, a săvârșit abuz în serviciu, și salutăm decizia DNA de a investiga in rem faptele legate de migrația politică.
 
Totodată, condamn lipsa de reacție a premierului Victor Ponta la declarațiile lui Radu Măzare la adresa justiției. Ponta alege astfel să rămâne prietenul baronilor locali, care așteaptă protecție în fața justiției, poziție gravă care intră în conflict cu cea de Premier al României. 
 
Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, propune întregii clase politice din România „Pactul Național pentru Stabilitate și Democrație”, prin care cere respingerea proiectului privind amnistia şi graţierea, renunţarea la toate demersurile îndreptate de PSD în direcţia fraudării alegerilor şi a vicierii voinţei electoratului, dar și depolitizarea instituțiilor. Acest Pact poate fi semnat de toți cetățenii pe adresa www.pactuldestabilitate.ro. Klaus Iohannis este singurul prezidențiabil care a demonstrat că poate construi un proiect de succes cu seriozitate și profesionalism la Sibiu și am convingerea că va reuși în toată țara. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii