Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:16 12 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - 22.02.2009

ro

22 Feb, 2009 00:00 871 Marime text

COMUNICAT

Deputatul Zanfir Iorguş solicită urgent primarului municipiului Mangalia şi consilierilor locali să ajungă la un consens pentru a debloca activitatea administraţiei locale:

„Îngrijorat de situaţia creată la nivelul municipiului Mangalia, de faptul că războiul surd dintre primar şi consilieri a blocat tot ceea ce înseamnă administraţie în Mangalia, în calitate de ales al cetăţenilor în funcţia de deputat, cer celor două părţi să ajungă la o înţelegere, să accepte calea dialogului şi a colaborării pentru a face ca oraşul să iasă din blocaj.

Din cauza acestor dispute, Mangalia nu are buget local, au fost blocate toate proiectele de investiţii, în curând nu se vor mai putea face plăţi, toate acestea afectând, în cele din urmă, cetăţenii oraşului, care nu au nicio vină pentru această situaţie.

De asemenea, îi cer primarului Claudiu Tusac să-şi retragă solicitarea privind dizolvarea Consiliului Local şi organizarea de noi alegeri locali. Îl atenţionez pe primar, în calitate de deputat ales în Parlamentul României, că acest demers reprezintă un abuz, care nu are nicio acoperire legală şi va duce la adâncirea crizei administrative în care se află Mangalia. Îl anunţ pe domnul Tusac că nu poate conduce oraşul fără Consiliul Local, care este împuternicit prin votul cetăţenilor să administreze, împreună cu primarul, municipiul Mangalia.

Intenţia domnului Tusac de a scăpa de un Consiliu Local doar pentru că nu îi agreează simpatiile politice şi modul de a administra oraşul nu reprezintă un motiv legal de a cere dizolvarea lui.

În situaţia în care primarul Claudiu Tusac nu va renunţa la demersul său, mă văd nevoit să fac apel la toate pârghiile legale conferite de funcţia de deputat pentru a împiedica acest abuz, care, în cele din urmă, va duce la o risipă de bani şi timp. În consecinţă, voi solicita ministrului Administraţiei şi Internelor constituirea unei comisii ministeriale, care să ancheteze situaţia creată în Mangalia şi să dispună luarea măsurilor legale ce se impun.

În concluzie, cer încă o dată, primarului şi consilierilor locali să deblocheze situaţia şi să nu uite că trecem prin vremuri grele, de criză şi austeritate. Oamenii care i-au ales au nevoie de sprijin, au nevoie de ajutor pentru a depăşi situaţia economică dificilă prin care trec. Când criza economică mătură pe jos cu mediul de afaceri, cu moneda naţională, când oamenii îşi pierd cu miile locurile de muncă şi se află în situaţia de a nu-şi mai putea plăti datoriile şi ratele la bănci, cetăţenii oraşului Mangalia nu au nevoie de circ în primărie, de un război în interiorul administraţiei, ci vor o administraţie eficientă şi deschisă.

De asemenea, îl rog pe această cale pe prefectul judeţului Constanţa, Tit-Liviu Brăiloiu, să se alăture acestui demers pentru deblocarea activităţii din administraţia locală din Mangalia“.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii