Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 14 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI lanseaza programul „Razbunarea pe caschete"

ro

19 May, 2011 23:04 821 Marime text

Desi aflat pe lista de vot final a Camerei Deputatilor pentru ziua de marti, 17 mai 2011, proiectul de lege initiat de M.A.I. privind unele măsuri speciale necesare pentru încadrarea în bugetul aprobat Ministerului Administraţiei şi Internelor pe anul 2011, a fost amanat de catre plenul Camerei aratand inca o data sciziunile din interiorul coalitiei de guvernare, aceasta nefiind capabila sa asigure numarul de 167 de deputati necesari votarii legilor organice.

Nepasarea actualilor guvernanti fata de poporul roman se manifesta acum prin batjocorirea personalului care trebuie sa asigure ordinea, linistea publica si siguranta cetateanului. Prin acest proiect de lege, M.A.I. nu va lasa pe drumuri doar alti 8500 de angajati ci, prin rectificarile preconizate, respectiv diminuarea bugetului ministerului de la 1,74% din PIB in 2010, pana la 1,17% din PIB in 2013, cifra se va mari constant.

Situatia personalului M.A.I. va deveni critica, nu numai prin reducerile de personal deja facute si cele viitoare ci si prin faptul ca Ministerul nu va avea posibilitatea incadrarii absolventilor scolilor de profil. Desi clameaza faptul ca sunt pregatite posturile pentru cei 2500 de absolventi preconizati a iesi pe bancile scolii anul acesta, Ministerul nu a incadrat nici macat absolventii scolilor de ofiteri, de agenti si de maistri ai anului trecut. Acestea in conditiile in care evolutia economica si situatia populatiei creaza premisele si riscurile unei cresteri a ratei infractionalitatii.

Participand la dezbaterea proiectului de lege, secretarul de stat din M.A.I., Ioan Dascalu, a afirmat: "chiar daca reprezint aripa tehnocrata a conducerii Ministerului Administratiei si Internelor, consider ca sunt cât se poate de autorizat sa ma aflu în fata dumneavoastra astazi", realizand probabil faptul ca a fost trimis la dezbaterea acestui proiect tocmai pentru a primi reprosurile cuvenite, fapt care nu numai ca il scoate din zona tehnocrata ci il face complice cu actiunile M.A.I.

Paradoxal, proiectul de lege prevede posibilitatea cumulului salariului si pensiei desi nu exista in M.A.I. salariu mai mic decat salariul mediu pe economie. Asadar o noua dovada de "competenta" a initiatorului, continuata cu recunoasterea existentei in cadrul M.A.I. a personalului cu sanctiuni judiciare care, in ciuda nevoii de "curatenie" clamata, a fost pastrat in Minister, neaplicandu-se Statutul politistului si procedandu-se discretionar, asa cum Guvernul ne-a obisnuit.

Dovada crasa a incompetentei actualului Guvern sta si in faptul ca a fost nevoie ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului sa plateasca salariile din Ministerul Administratiei si Internelor in ultimele 2 luni, ceea ce ne arata inca o data ca pixul Elenei Udrea este atotputernic cand vine vorba de gestionarea banilor platiti de contribuabili.

Pe ordinea de zi a votului final al Camerei Deputatilor din 17 mai 2011 s-a aflat si "Proiectul de Lege privind reparaţiile morale şi materiale pentru fostele cadre militare active, îndepărtate abuziv din armată în perioada 23 august 1944-31 decembrie 1961". Ca deputat in Parlamentul Romaniei voi promova si sustine un proiect de Lege privind reparatiile morale si materiale pentru fostele cadre militare active ale Ministerului Administratiei si Internelor, îndepartate în mod abuziv în anul 2011, sub guvernarea Igas-Boc.

Aura Vasile

Deputat PSD

Vicelider al Grupului Parlamentar PSD

19.05.2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii