Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Bostinaru va redacta pozitia Comisiei pentru Dezvoltare Regionala asupra „Strategiei UE - Marea Neagra"

ro

15 Jul, 2010 06:29 889 Marime text
Bruxelles, 14 iulie - Europarlamentarul PSD, Victor Boştinaru, Membru al Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European (REGI), a fost desemnat raportor pentru poziţia acestei Comisii asupra Strategiei Uniunii Europene privind Marea Neagră. Odată finalizată, strategia va fi înaintată Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European (AFET) şi va servi ca punct de reper pentru negocieri şi acţiuni ale Uniunii în această regiune.

Urmând modelul Strategiei pentru regiunea Mării Mediteraneene, precum şi modelul Strategiei pentru Regiunea Dunării, pentru care se anticipează o adoptare în timpul preşedinţiei ungare a Consiliului, Strategia pentru regiunea Mării Negre va reprezenta o nouă strategie macro-regională fundamentală. Scopul acesteia va consta în îmbunătăţirea ritmului dezvoltării din această regiune prin mijloace coordonate şi sustenabile.

Eurodeputatul Victor Boştinaru este unul dintre principalii iniţiatori ai strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Mării Negre. Acesta a salutat decizia Comisiei REGI, prezidată de fostul Comisar pentru Politică Regională, Danuta Hübner şi a apreciat că „aceasta va fi o oportunitate de a lucra la o strategie a Uniunii Europene într-o regiune care poate pune în valoare state membre, state cu potenţial de a deveni membre ale Uniunii, precum şi state terţe."

„O strategie în această regiune este chiar mai importantă decât cea din regiunea Mării Mediteraneene sau regiunea Dunării. Toate aceste state trebuie să fie implicate dacă dorim să ne îndeplinim obiectivele, inclusiv cele care ţin de mediu sau energie" a adăugat eurodeputatul.

Raportul asupra Strategiei Uniunii Europene privind Marea Neagră este prevăzut să fie adoptat de către Comisia de Afaceri Externe la sfârşitul acestui an.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii