Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:07 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sabin Cutas pledeaza pentru o monitorizare mai stricta a produselor care prezinta un risc pentru siguranta consumatorilor

ro

16 Apr, 2014 15:25 1222 Marime text
Strasbourg, 16 aprilie 2014,
 
Europarlamentarul Sabin Cutaş, raportor al Comisiei pentru comerț internațional pentru regulamentul privind supravegherea produselor care pătrund pe piața europeana, a pledat in plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg pentru o monitorizare mai stricta a acestora, cu scopul de a asigura o mai buna protecție a consumatorilor europeni.
 
"Doresc sa salut noul regulament propus de către executivul european. Acest regulament răspunde preocupării exprimate de Parlamentul European cu privire la riscurile pentru siguranța consumatorilor europeni ca urmare a unei legislații fragmentate. Astfel, Comisia Europeana propune simplificarea cadrului legislativ actual cu privire la supravegherea anumitor categorii de produse care pătrund pe piața europeana. Principalul obiectiv este restaurarea încrederii consumatorilor in buna funcționare a pieței interne, prin monitorizarea mai stricta a produselor care prezintă un risc pentru sănătatea acestora sau pentru mediu", a declarat Sabin Cutas.
 
"In calitate de raportor al Comisiei pentru comerț internațional pentru acest dosar, am propus ca Uniunea Europeana sa intensifice cooperarea cu statele care sunt principalii exportatori pe piața europeana. De asemenea, am sugerat ca sistemul de alerta rapida, RAPEX, sa includă o arie mai extinsa a produselor supravegheate si sa permită in egala măsura participarea statelor terțe. Nu in ultimul rând, am insistat asupra importantei unor sancțiuni coordonate impuse de către statele membre UE cu scopul de a descuraja incalcarea normelor europene de către operatorii economici externi", a conchis europarlamentarul roman.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii