Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sabin Cutaş - "Pentru un sistem echilibrat de vot in cadrul Uniunii Bancare"

ro

22 May, 2013 17:28 889 Marime text
Strasbourg, 22 Mai 2013,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare, a salutat, in cadrul plenului Parlamentului European reunit la Strasbourg, modificarea proiectului inițial al Comisiei cu privire la dreptul de vot pentru statele din afara zonei euro in ceea ce priveste Mecanismul Unic de Supraveghere Bancara. Deputatul european considera ca echilibrarea dreptului de vot in Consiliul de Supraveghere al BCE, precum si in cadrul Autoritatii Bancare Europene va reduce riscul de divizare a Uniunii Bancare in state decidente si state executante.

Potrivit lui Sabin Cutaş: "Uniunea Bancară este un proiect vital pentru ruperea legăturii dintre guvernele puternic îndatorate şi băncile confruntate cu propriile dificultăţi, precum şi pentru evitarea utilizării banilor contribuabililor pentru salvarea instituțiilor financiare."

"Salut rolul important ce va fi acordat Băncii Centrale Europene în supravegherea băncilor din statele membre participante la Mecanismul Unic, inclusiv prin posibilitatea de a acorda instrucțiuni autorităților naționale competente. De asemenea, consider că îmbunătăţirea accesului la informaţii şi eliminarea posibilităţii arbitrajului jurisdicţional vor conduce la o supraveghere îmbunătățita", a declarat europarlamentarul român.

"Având în vedere că, în România, băncile din zona euro dețin trei sferturi din activele sistemului bancar şi două treimi din capitalul acestuia, dar şi intenția ţării mele de a adopta moneda unică în viitor, apartenenţa la Uniunea Bancara devine o necesitate. In acest context, susțin modificarea adusa propunerii inițiale a Comisiei Europene, prin acordarea dreptului de vot pentru tarile din afara zonei euro in cadrul Consiliului de Supraveghere al BCE. De asemenea, riscul de divizare a Uniunii Bancare in state decidente si state executante a fost depășit prin echilibrarea sistemului de vot in cadrul Autoritatii Bancare Europene", a conchis deputatul european.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii