Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sabin Cutaş "Comisia Europeană trebuie să prezinte planuri de reglementare a instituțiilor financiare"

ro

23 Jan, 2011 20:07 544 Marime text
Strasbourg, 20.01.2011,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru în Comisia pentru afaceri economice și monetare a Parlamentului European (ECON), a cerut luni, în plenul Parlamentului European, Comisiei Europene să elaboreze planuri de reglementare a instituțiilor financiare pentru a evita perpetuarea comportamentului de tip riscant a acestora. El a susținut că ajutorul de stat pentru sectorul bancar a fost necesar în situația de criză, dar că acesta trebuie complementat cu măsuri de supraveghere a sectorului. Intervenția lui Sabin Cutaş a avut loc în cadrul dezbaterii privind politica în domeniul concurenței pe anul 2009.

"Politica în domeniul concurenței este un element esențial pentru asigurarea competitivității economiei europene, iar parte integrantă a acesteia este controlul ajutorului de stat", a explicat Cutaş.

"Totodată, în contextul de criză, Comisia Europeană s-a văzut nevoită să aprobe acordarea ajutoarelor de stat, în special pentru sectorul bancar, dar și pentru alte sectoare care s-au aflat în dificultate. Statele membre au acordat astfel sume consistente sub forma schemelor de garanții, a schemelor de recapitalizare și a altor forme de finanțare a lichidității, instituțiilor bancare, cu scopul de a le furniza o sursă de finanțare și o garanție împotriva riscurilor", a declarat eurodeputatul român.

"Comisia Europeană trebuie însă să supravegheze îndeaproape sectorul și să prezinte planuri de restructurare și de reglementare a instituțiilor financiare, pentru a garanta că acestea nu continuă să adopte un comportament de tip riscant, care pune în pericol stabilitatea financiară a Uniunii Europene. În caz contrar, ajutorul de stat nu face decât să contribuie la perpetuarea dificultăților financiare în UE", a conchis Cutaş.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii