Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rovana Plumb - OFSD este solidara cu primarul din Brad, intrat in greva foamei din cauza blocarii de catre Guvern a subventiilor pentru incalzire

ro

24 Nov, 2011 15:39 1047 Marime text

Rovana Plumb, presedinta Organizatiei de Femei a PSD, condamna actiunile guvernului Boc de alocare a banilor publici pe criterii politice, subliniind ca astfel de actiuni contribuie la adancirea saraciei in Romania. In numele OFSD, Rovana Plumb isi declara solidaritatea fata de actiunea primarului Florin Cazacu din Brad de a intra in greva foamei ca modalitate de protest pentru blocarea de catre Guvernul Boc a fondurilor pentru incalzire.

„Sustin protestul primarului și colegului nostru din Brad, domnul Florin Cazacu. Este inacceptabil ca din cauza politizarii grosolane a alocarii banilor publici, Guvernul ajunge sa pedepseasca orase intregi doar pentru ca sunt conduse de primari PSD. Doresc sa amintesc ca luna trecuta din Fondul de Rezerva a guvernului, Emil Boc a alocat mai multor primari sume de bani tocmai pentru aceasta situatie, iar Bradul a fost ignorat, in ciuda apelurilor repetate ale primarului Cazacu. Pentru taria si fidelitatea sa fata de cei 10.000 de locuitori ai orasului Brad, colegul nostru trebuie sa stie ca nu este singur", declara Rovana Plumb.

Social-democrata considera ca situatia disperata a locuitorilor din Brad nu este un caz izolat si se va repeta. „Pentru incalzirea termica, guvernul Boc va aloca bani doar primarilor PDL, ocolind localitatile conduse de primari din opozitie, lovind astfel in sute de mii de familii."

Eurodeputata Rovana Plumb a luat decizia de a aduce cazul primarului din Brad in atentia Parlamentului European, urmand a initia si un protest oficial al Grupului S&D din PE la adresa Guvernului Romaniei si a premierului Emil Boc, pentru sanctionarea alocarii discriminatorie a fondurilor pentru incalzire.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii