Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romi Franta incalca drepturile omului, iar Comisia Europeana se mentine intr-o pasivitate condamnabila

ro

08 Sep, 2010 16:42 1056 Marime text

Corina Cretu, vicepresedinte al Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European, a condamnat miercuri, la Strasbourg, incalcarea drepturilor omului de catre Guvernul francez prin expulzarea colectiva a romilor. In interventia scrisa aferenta dezabaterii consacrate situatiei romilor in Europa, Corina Cretu a deplans faptul ca "modelul populismului extremist promovat de Silvio Berlusconi functioneaza si in tara careia-i place sa se declare patria drepturilor omului".

"Tin sa atrag atentia Comisiei Europene ca atitudinea sa pasiva fata de incalcarea de catre Franta a prevederilor articolelor 14, 27 si 30 ale Directivei 38/2004 o face complice la perpetuarea si accentuarea discriminarii celei mai numeroase minoritati din Europa. Situatia romilor se degradeaza atat din lipsa unei politici europene coordonate de integrare, cat si din cauza derapajelor extremiste care compromit valorile europene", a atras atentia europarlamentarul PSD.

Corina Cretu a solicitat si pe aceasta cale Comisiei Europene sa intervina ferm pentru stoparea expulzarilor colective, conform atributiilor ce-i revin in baza art. 258 din Tratatul consolidat al UE. "Altfel, riscam sa ne confruntam cu extinderea acestui comportament nedemocratic si nedemn, dupa cum indica declaratiile unor reprezentanti ai guvernului finlandez si ecourile reuniunii ministeriale informale de luni de la Paris", a avertizat Corina Cretu, care a acuzat saptamana trecuta, intr-o interpelare, Comisia Europeana de complicitate la derapajele extremiste ale autoritatilor franceze.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii