Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ramona Mănescu - "Parlamentul European alocă un buget special, dedicat combaterii abandonului şcolar în statele membre"

ro

26 Oct, 2011 23:04 915 Marime text

Parlamentul European a votat, astăzi, un amendament propus de Ramona Mănescu, membră a Comisiei pentru Cultură şi Educaţie, la bugetul UE pentru anul 2012, care prevede alocarea unui buget special, dedicat combaterii abandonului şcolar în statele membre.

"România are o rată a abandonului şcolar de 16,6%, conform statisticilor Comisiei Europene, ce depăşeşte media europeană. Criza economică actuală şi veniturile mici sunt doar o parte dintre cauzele care stau la baza agravării acestui fenomen. Este extrem de îngrijorător că autorităţile române nu iau măsuri eficiente pentru viitorul copiilor noştri. Solicit public Guvernului României să pregătească urgent o lege care să prevadă măsuri concrete pentru reducerea numărului tinerilor care abandonează şcoala, deoarece, odată rămaşi fără studii, aceştia îşi pierd şansa la un loc de muncă şi o viaţă decentă."

Conform angajamentelor asumate la nivel european de România, rata abandonului şcolar ar trebui redusă la 10%, până în anul 2020.

"Prin intermediul acestui amendament, în cadrul Programului de învăţare pe tot parcursul vieţii, şcolile vor putea beneficia de finanţare europeană pentru proiecte care urmăresc îmbunătăţirea metodelor educaţionale, formarea cadrelor didactice şi schimbul de bune practici în vederea creării unui model de învăţare adaptat nevoilor fiecărui elev, capabil să prevină şi să combată abandonul şcolar."

NOTA: Parlamentul European a votat astăzi Bugetul UE pentru anul 2012 pentru creştere economică, ocuparea forţei de muncă şi inovaţie. Unul dintre aspectele esenţiale ale acestui buget l-a constituit propunerea venită din partea PE de mărire a finanţărilor acordate educaţiei, în special a liniei bugetare destinate Programului de învăţare pe tot parcursul vieţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii