Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:39 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansare de carte - Forţa politică a femeilor, coordonator Andreea Paul (Vass)

ro

22 Sep, 2011 23:06 1081 Marime text

Sâmbătă,24 septembrie, orele 15:00 vă invităm la Hotel Iaki din Staţiunea Mamaia să descoperim împreună conţinutul volumului Forţa Politică a femeilor şi să purtăm un dialog pe tema rolului femeilor în politica româneasacă.

Evenimentul face parte din proiectul de promovare la nivel naţional a cărţii şi a mesajului de implicare a femeilor în viaţa politică, demarat pe 14 aprilie la Bucureşti.

Când vine vorba de implicarea femeilor în politică, reacţiile sunt diverse dar aprinse. Se spune ba că nu ar avea ce să caute, fiind făcute, ele, doamnele, pentru bucătărie, ba că nu le-ar interesa, ba că ar trebui să se poarte „altfel".

În realitate, acest gen de discurs este unul rezultat din prejudecăţi serios înrădăcinate şi din dezinformare. De fapt, ştim foarte puţin despre femeile care fac sau ar vrea să facă politică. Şi asta pentru că arareori li se dă cuvântul şi li se cere părerea.

Pornind de la premisa că vocea femeilor este insuficient auzită în spaţiul autohton, Andreea Paul (Vass) a propus o schimbare de perspectivă. În volumul Forţa politică a femeilor publicat la Editura Polirom („EGOgrafii", 2011), ea le-a dat cuvântul doamnelor active în politica românească, doamnelor cu o viaţă profesională remarcabilă care nu au făcut acest pas şi partenerilor de dialog bărbaţi.

Rezultatul este surprinzător de bogat. Detalii de culise, experienţe dense de viaţă, opinii îndrăzneţe - toate creionează o imagine mult mai nuanţată, accesibilă şi angajată a scenei politice româneşti şi a celor care ne reprezintă.

Pe baza răspunsurilor primite, se poate discuta serios despre o problemă de maximă importanţă - cea a reprezentării politice în România.

O politică echilibrată de gen este o politică inteligentă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii