Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informare de presa privind acoperirea mediatică şi acreditarea reprezentanţilor media la Summit-ul NATO de la Chicago, SUA

ro

16 Mar, 2012 19:03 1117 Marime text

- 20 - 21 mai 2012 -

Vă transmitem mai jos informaţii utile privind procedura de acreditare, modalitatea de obţinere a vizei, controlul vamal şi aranjamentele de cazare pentru reprezentanţii mass-media interesaţi să participe la Summit-ul NATO de la Chicago, ce va avea loc în perioada 20 -21 mai 2012. Acestea au fost difuzate de Biroul de Presă al NATO în cadrul unei informări postate pe pagina de internet a Alianţei (http://www.nato.int/cps/en/SID-3439894D-CD4C9794/natolive/news_85164.htm).

 Reuniunile Summit-ului vor avea loc la Centrul McCormick.

Reprezentanţii mass-media care doresc să acopere lucrările Summit-ului şi/sau să aibă acces la Centrul Internaţional de Presă trebuie sa solicite obţinerea unei acreditări.

 Solicitarea acreditării se realizează exclusiv online, la adresa de web https://chicago2012.iglobalreg.com/mediamassapply/apply. Compania selectată de ţara gazdă şi NATO pentru gestionarea procesului de aplicaţii online este Ardian Group Inc.

 Jurnaliştii care călătoresc împreună cu delegaţia oficială, ca şi organizaţiile media interesate să acrediteze peste 20 de jurnalişti, trebuie să contacteze adresa de email agems@ardiangroup.com pentru a solicita formularul „Responsible Organization form" şi pentru orice alte dificultăţi legate de completarea formularului de acreditare.

Termenul limită de depunere a aplicaţiilor pentru acreditare este vineri, 13 aprilie 2010, ora 11:59 pm EST.

 Aplicaţiile primite după termenul de depunere vor fi considerate ca depuse târziu şi nu vor fi luate în considerare.

 În ceea ce prieşte cazarea, hotelul media recomandat de ţara gazdă este hotelul Hyatt Regency Chicago (151 East Wacker Drive, Chicago, IL 60601). Preţurile de cazare negociate de organizatorii americani încep de la 171 USD (plus taxe) şi nu vor depăşi 299 USD. Camerele la preţuri mai mici sunt disponibile pe baza principiului "first come first serve". Jurnaliştii interesaţi pot rezerva camere accesând linkul https://resweb.passkey.com/go/NATOPress.

Organizatorii Summit-ului au pus la punct un sistem de transport pentru jurnaliştii acreditaţi, cazaţi la hotelul de presă. Centrul de acreditare pentru reprezentanţii mass-media este localizat în cadrul hotelului de presă.

Evenimentele individuale derulate pe perioada Summit-ului vor putea fi acoperite de mass-media printr-un sistem de pool-uri. Informaţii suplimentare pe această temă vor fi furnizate de Biroul de presă al NATO cu prilejul unor viitoare anunţuri de presă.

 Presa interesată să acopere lucrările Summit-ului, şi care nu deţine cetăţenie americană sau un permis de lucru în SUA, trebuie să obţină o viză de tip „I". Programul Visa Weaver nu se aplică jurnaliştilor care vor călători în USA pentru a lucra, nici măcar pentru o perioadă scurtă de timp. Informaţii suplimentare în legătură cu aspectele de viză pot fi obţinute de pe pagina de Internet a Departamentului de Stat http://travel.state.gov

 Pentru evitarea oricăror confuzii, reprezentanţii media ar trebui să aplice pentru viză după realizarea acreditării la Summit.

 Jurnaliştii care participă la Summit vor trebui să treacă prin vamă. Reprezentanţii mass-media care aduc echipament pentru Summit trebuie să obţină un permis special - Temporary Importation Bond (TIB) or Carnet - în virtutea căruia sunt scutiţi de plata taxelor vamale. Pentru jurnaliştii care nu sunt familiarizaţi cu acest proces, Departamentul pentru Securitate Internă (Homeland Security) recomandă angajarea unui broker în vederea facilitării acestui proces. O listă de brokeri poate fi consultată de cei interesaţi pe pagina de internet a Departamentului, cu menţiunea că onorariile acestora sunt variate. Informaţii privind aducerea echipamentului de presă pe teritoriul SUA pot fi consultate pe pagina https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/590/kw/tib/sno/1.

 De asemenea, o lista cu brokerii TIB pentru Chicago poate fi accesată la adresahttp://www.cbp.gov/xp/cgov/toolbox/contacts/ports/il/3901.xml.

 Jurnaliştii în posesia unui carnet ATA (Admission Temporary) din anumite ţări pot transporta de asemenea echipament pe teritoriul american fără plata taxelor aferente. Informaţii suplimentare pe tema carnetelor pot fi obţinute accesând linkurile:

o https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/148/kw/148.
https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/149/kw/Carnet/sno/1.
https://help.cbp.gov/app/answers/list/kw/Carnet/sno/1/search/1/session/L3NpZC81UURXKnpFaw%3D%3D.

 Coordonatele de contact indicate în anunţul de presă al NATO pentru informaţii suplimentare sunt, după cum urmează:

NATO Media Coordinator's Office
Email: natosummitmedia@hq.nato.int
Telephone : +32.2.707.5038 / 1431 / 1465
Or in the US: +1.757.747.3235 / 3227

US Media Coordinator's Office
Email: summitmedia@state.gov

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii