Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IM Pascu se va intalni cu președintele Azerbaidjanului și alți inalți oficiali azeri

ro

28 Jun, 2010 20:00 1067 Marime text

28 iunie 2010

Vicepreşedintele Comisiei de afaceri externe a Parlamentului European (AFET), Ioan Mircea Paşcu, va efectua, în perioada 1-4 iulie, o vizită în Republica Azerbaidjan la invitaţia vicepreşedintelui Parlamentului Republicii Azerbaidjan (Milli Majlis), domnul Bahar Muradova. Programul vizitei include întâlniri cu domnul Ilham Aliyev, Preşedintele Republicii Azerbaidjan, domnul Ogtay Asadov, Preşedintele Milli Majlis, domnul Elmar Mammadyarov, Ministrul Afacerilor Externe şi alţi înalţi oficiali.

Temele de discuţie propuse de organizatori includ: perspectivele cooperării dintre Azerbaidjan şi Parlamentul European, relaţia Azerbaidjanului şi a statelor din Caucazul de Sud cu Uniunea Europeană în cadrul Politicii de Vecinătate a Uniunii, în mod particular în cadrul Parteneriatului Estic.

Vizita domnului Ioan Mircea Paşcu se înscrie în contextul dezvoltării demersurilor de diplomaţie parlamentară, a căror importanţă este accentuată de rolul crescut al Uniunii Europene pe plan internaţional, după intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona. UE vine astfel în întâmpinarea iniţiativelor de dialog şi cooperare a statelor participante la Parteneriatul Estic şi la Politica de Vecinătate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii