Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IM Pascu l-a interpelat pe presedintele CPS privind contributia militara la un raspuns mai bun la eruptii vulcanice

ro

04 May, 2010 19:10 1206 Marime text

s_d_mircea-pascu.jpgBruxelles, 4 mai 2010

Vicepreşedintele Comisiei de afaceri externe a Parlamentului European (AFET), Ioan Mircea Paşcu, l-a interpelat, luni, pe ambasadorul Carlos Fernandez-Arias Minuesa, reprezentant al Președinției în exercițiu a UE și preşedinte al Comitetului politic şi de securitate (CPS), cu privire la măsura în care este reflectată dimensiunea militară şi de apărare în identificarea unui răspuns mai bun la erupţii vulcanice precum cea din Islanda. Declarația lui Pașcu a avut loc în cadrul reuniunii Subcomisiei pentru securitate și apărare a PE (SEDE) în care a avut loc un schimb de opinii cu domnul Arias Minuesa.

"Referitor la consecinţele majore ale erupţiei vulcanice din Islanda, în ce măsură este reflectată dimensiunea militară şi de apărare în procesul de identificare a lecțiilor învățate pentru a permite un răspuns mai bun în viitor?", a declarat Pașcu, întrebând și dacă există demersuri concrete ale Uniunii Europene în acest sens.

Oficialul spaniol a amintit impactul economic, în primul rând asupra companiilor aeriene, şi blocajele în desfăşurarea unor evenimente şi reuniuni importante. El a fost de acord că, în condiţiile în care nu putem controla forţele naturii, "o astfel de analiză este utilă, dar procesul de evaluare este doar la început".

A altă întrebare a lui Pașcu vizat modul în care este focalizat sprijinul Uniunii în Bosnia şi Herţegovina pentru îmbunătăţirea organizării şi funcţionării Ministerului Apărării si al altor institutii de securitate, respectiv pentru instrucţia şi pregătirea forţelor armate. „Având în vedere experienţa de război a unora dintre militari, cum este stabilită ordinea de priorităţi pentru obiectivele misiunii UE?", a întrebat el. Preşedintele CPS s-a referit la noua generaţie de militari care beneficiază de sprijinul în domeniul instrucţiei şi pregătirii. „Veştile bune în acest domeniu sunt aduse mai des de aceşti militari tineri", a precizat Fernandez-Arias Minuesa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii