Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

I M Pascu interpeleaza CE privind contractele acesteia in domeniul IT cu parteneri firme romanesti

ro

28 Apr, 2010 11:34 1184 Marime text

s_d_mircea-pascu.jpgBruxelles, 28 aprilie 2010

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu a adresat, miercuri, o întrebare scrisă comisarului european pentru agenda digitală, Neelie Kroes, solicitând indicarea numărului de firme româneşti de IT care au fost selectate ca partener de bază ("Lead Partner") în contractele cadru de profil ale Comisiei Europene, în perioada ianuarie 2007-aprilie 2010. Paşcu consideră că asemenea date sunt necesare fiind vorba de oportunităţi economice într-un domeniu de vârf pentru România.

"Comunicaţiile electronice au devenit un domeniu indispensabil al activităţii instituţiilor europene, deci există o mare 'cerere' în domeniu. IT-ul constituie, de altfel, unul din domeniile în care companiile româneşti de specialitate sunt într-adevăr competitive, la acelaşi nivel cu companiile similare din străinătate Or, fiind vorba de un domeniu de vârf pentru România, este foarte util de ştiut câte companii româneşti au fost selecţionate de Comisie ca 'Lead Partner' -şi nu ca subcontractor- pentru contractele cadru acordate de CE, de la aderarea României la UE şi până la această dată, adică în mai mult de trei ani", a declarat miercuri Ioan Mircea Paşcu, motivând astfel demersul său.

"Comisia Europeană foloseşte o procedură rapidă şi relativ simplă, aşa-numitul Contract Cadru UE ('EU Framework Contract'), pentru a oferi o facilitate prin care Direcţiile sale Generale şi în special Unităţile de Tehnologia Informaţiei pot asigura menţinerea portofoliului existent în materie de sisteme de informaţii şi dezvoltarea de noi asemenea sisteme", se arată în întrebarea scrisă a vicepreşedintelui Comisiei de afaceri externe a PE.

În acest context, deputatul european solicită executivului comunitar să indice procentajul de firme româneşti selectate cu succes ca partener pentru asemenea contracte, de la momentul aderării României la UE şi până în prezent.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii