Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a stabilit intervalul preţului de subscriere în cadrul Ofertei Publice Secundare de vânzare a pachetului de acţiuni reprezentând 15% din capitalul social al Transelectrica - SA

ro

13 Mar, 2012 22:52 757 Marime text

Guvernul a stabilit astăzi intervalul de preţ între 14,9 lei/acţiune şi 19,2 lei/acţiune în cadrul căruia să se realizeaze subscrierile investitorilor pe perioada de derulare a ofertei şi în afara căruia să nu se vândă acţiuni în cadrul ofertei publice secundare de vânzare de acţiuni reprezentând 15% din capitalul social al Companiei Naţionale Transelectrica S.A.

Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, modificarea art. 3 din HG 826/2010 pentru aprobarea strategiei de vânzare a unor acţiuni emise de Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica" SA prin metode specifice pieţei de capital.

Oferta Publică Secundară se va derula în perioada 14-27 martie 2012, însă perioada va putea fi prelungită cu acceptul instituţiei publice implicate. Acţiunile vor fi oferite în două tranşe, respectiv tranşa investitorilor mari (90% din totalul acţiunilor oferite) pentru subscrieri a căror valoare este mai mare sau egală cu 500.000 lei şi tranţa investitorilor mici, pentru subscrieri a căror valoare este mai mică de 500.000 lei.

Preţul de ofertă, adică preţul la care se vor vinde acţiunile, va fi determinat la două zile lucrătoare de la închiderea ofertei, în mod distinct pe cele două tranşe, şi anume tranşa investitorilor mici şi tranşa investitorilor mari.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii