Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facilitati pentru someri in cadrul unui plan de stimulare a afacerilor online, odata cu aprobarea amendamentului lui Ioan Enciu

ro

19 Mar, 2010 13:25 2033 Marime text
ioan-enciu.jpgBruxelles, 18 martie 2009

Comisia pentru industrie, cercetare şi energie a Parlamentului European (ITRE) a aprobat joi amendamentul europarlamentarului PSD Ioan Enciu prin care acesta solicită Comisiei Europene elaborarea unui plan de promovare de noi afaceri online şi acordarea de facilităţi IT în special pentru cei recent disponibilizaţi. Amendamentul deputatului european a fost depus la raportul privind Agenda Digitală Europeană i2015, adoptat joi în cadrul reuniunii ITRE.

Astfel, Comisia trebuie să includă în viitoarea agendă digitală europeană pentru 2015 un plan de stimulare a dezvoltării afacerilor online, acordând facilităţi speciale şomerilor, precum: reducerea costurilor de achiziţie pentru hardware şi software, conexiune la Internet gratuită şi consultanţă gratuită.

"Este un demers important pentru diminuarea efectelor negative ale crizei economice cu un accent marcant pe impactul social al acesteia; practic, prin acordarea acestor facilităţi se contribuie la reducerea semnificativă a numărului de şomeri în Uniunea Europeană", a precizat Ioan Enciu.

Aceste prevederi sunt în spiritul comunicării Comisiei din data de 8 martie 2009, prin care se creează o nouă facilitate de împrumut, în vederea acordării a 100 milioane de Euro, destinată încurajării dezvoltării de mici afaceri în contextul crizei financiare. Această facilitate putând fi extinsă până la suma de 500 de milioane de Euro în colaborare cu Banca Europeană de Investiţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii