Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eurodeputatul Victor Boştinaru Parlamentul European trebuie să voteze împotriva ACTA

ro

09 Feb, 2012 22:54 948 Marime text

Bruxelles, 9 februarie 2012

Eurodeputatul PSD, Victor Boştinaru, a declarat că îngrijorările privind ACTA, prezentate atât în mass-media cât şi în mesajele cetăţenilor europeni, sunt justificate. Astfel, eurodeputatul va susţine în cadrul delegaţiei şi a Grupului S&D în Parlamentul European, votul împotriva ACTA.

„Am aşteptat o perioadă de timp pentru a mă pronunţa asupra ACTA, chiar dacă opinia mea a fost de la început împotriva adoptării acestui tratat de către Parlamentul European.

În primul rând acest tratat vine în contradicţie cu Carta Fundamentală a Drepturilor Omului care garantează dreptul la liberă informare a cetăţenilor europeni.

În al doilea rând, Grupul S&D din Parlamentul European şi-a exprimat îngrijorările sale referitoare la acest tratat, inclusiv printr-un proiect de rezoluţie, respins cu contribuţia decisivă a PPE. Aceste îngrijorări nu şi-au primit un răspuns nici până astăzi.

În al treilea rând, Grupul S&D şi eu ca social-democrat român, am constat că Parlamentul European este pus în faţa unei situaţii limită: fie adoptăm tratatul aşa cum este el, pentru că nu se poate modifica conţinutul său, fie îl respingem ţinând cont de îngrijorările noastre şi ale cetăţenilor europeni.

În al patrulea rând, în contextul în care asistăm deja în Europa şi inclusiv în România la încălcări ale drepturilor şi libertăţilor democratice produse de guverne de dreapta, acest tratat nu face decât să se adauge unei liste intolerabile de derapaje.

În al cincilea rând, prin conţinutul său, tratatul nu rezolvă problema contrafacerilor întrucât potenţialii producători ai produselor contrafăcute nu sunt semnatarii acestui tratat.

În faţa acestor îngrijorări explicite şi manifeste a cetăţenilor europeni, inclusiv a compatrioţilor mei, ca social-democrat şi european convins nu pot decât să mă alătur şi să susţin îngrijorarea lor.

În consecinţă voi susţine în cadrul delegaţiei şi a grupului nostru în Parlamentul European, votul împotriva ACTA."

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii