Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:41 25 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eurodeputatul Ioan Enciu - nu ar fi de mirare ca urmatoarea initiativa a PVV sa fie obligatia strainilor de a purta semne distinctive sau pur si simplu expulzarea lor din Olanda

ro

13 Mar, 2012 22:52 473 Marime text

In cadrul dezbaterii din Parlamentul European cu privire la website-ul xenofob creat de Partidul Libertatii din Olanda (PVV), eurodeputatul Ioan Enciu a cerut Comisiei Europene sa ia masuri fata de aceasta initiativa, in alt caz incurajandu-se in continuare practicile nedemocratice si anti-europene promovate insistent de acest partid.

Astfel, eurodeputatul roman a subiniat ca "tacerea Guvernului olandez fata de website-ul rasist promovat de PVV dovedeste influenta majora pe care acest partid extremist o are in politica europeana a Olandei, in special cu privire la statele din Europa Centrala si de Est". In acest sens, Ioan Enciu a aratat ca "Olanda este singurul stat membru care practic a inchis piata muncii pentru cetatenii din Romania si Bulgaria si de asemenea, blocheaza aderarea celor doua tari la spatiul Schengen in mod ilegal si mai ales imoral."

Europarlamentarul PSD a subliniat ca "acest nou website profund insultator si xenofob este o noua expresie a anti-europenismului PVV care, din pacate, scapa inca o data nepedepsita de catre Comisia Europeana si cu atat mai putin de Guvernul olandez. Atat tacerea autoritatilor olandeze cat si inactiunea Comisiei sunt inacceptabile si incurajeaza PVV sa continue politica sa xenofoba. In acest fel, nu ar fi de mirare ca urmatoarea initiativa a PVV sa fie obligatia strainilor de a purta semne distinctive sau pur si simplu, expulzarea lor din Olanda. "

In final, Ioan Enciu a cerut ca "in calitate de gardian al Tratatelor, Comisia Europeana trebuie nu doar sa condamne prin declaratii aceste initiative ci sa ia masuri reale in lipsa unei reactii satisfacatoare a autoritatilor nationale. "

Ti-a placut articolul?

Comentarii