Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daciana Sârbu - Putem deveni furnizorul bio al Europei, însa guvernul nu face nimic pentru a sprijini producătorii

ro

19 Oct, 2011 22:45 727 Marime text
Daciana Sârbu, europarlamentar PSD, a participat astăzi la cea de a treia ediție a conferinței internaționale Romanian Organic Forum - Salonul de Ecoagricultura, organizat in cadrul Târgului de Agricultura Indagra.

Eurodeputata si-a reafirmat susținerea pentru agricultura ecologica, pe care o considera o oportunitate vitala de care poate beneficia agricultura româneasca pe piața UE. "Romania are potențialul de a deveni furnizorul de produse bio al Europei. Vorbim de o adevărata gura de oxigen pentru agricultura româneasca, o șansa reala de dezvoltare pentru foarte mulți producători care acum se lupta cu sărăcia. Mai mult, producând alimente curate, obținute după metode naturale, încurajam oamenii sa consume hrana sănătoasa, produsa local. Reforma politicii agricole comune, anunțata recent la Bruxelles, propune o serie de masuri favorabile producției bio", spune Daciana Sârbu, subliniind însa indiferenta autoritatilor, care nu oferă susținere pentru astfel de inițiative. "Guvernul actual fie nu înțelege, fie ignora aceasta oportunitate, așa cum nesocotește in mod criminal si șansa uriașa a fondurilor pentru dezvoltare rurala".

Tot astăzi, in clădirea Parlamentului European din Bruxelles se desfasoara o acțiune inițiata de Daciana Sarbu in sprijinul unui produs al agriculturii romanești: astfel, eurodeputata a organizat un stand de prezentare a magiunului de Topoloveni, primul produs din Romania cu Indicație Geografica Protejata în Uniunea Europeana. Europarlamentarii din toate tarile UE sunt invitați la degustarea unui produs 100% romanesc, tradițional si sănătos. Daciana Sârbu isi manifesta in acest fel susținerea pentru o fabrica de dimensiuni mici, care a reușit sa obtina certificarea europeana exclusiv prin calitatea produselor si tradiția din spatele rețetei, aducând in același timp beneficii comunitatii locale.

Daciana Sârbu activează in Comisia de mediu, Sănătate publica si Siguranța alimentara, precum si în Comisia de Agricultura a PE. Anul trecut, eurodeputata a fondat Asociația Școala pentru Sănătate, dedicata educației nutriționale. In prezent, Asociația desfasoara doua campanii la nivel național: "Hrana deșteapta pentru copii sanatosi" (pentru informarea parintilor) si "Va facem analizele" (oferind măsurarea gratuita a glicemiei si sfaturi de viața sănătoasa).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii