Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Creţu Pentru o cooperare mai stransa intre Banca Mondiala si institutiile europene

ro

17 Mar, 2011 22:13 963 Marime text
Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedintele Comisiei pentru Dezvoltare, a prezidat, ieri, la Buxelles, reuniunea directorilor executivi ai Bancii Mondiale cu membrii comisiilor de Dezvoltare, Afaceri Externe, Comert International si Afaceri Economice si Monetare din Parlamentul European. Intalnirea a avut loc cu ocazia vizitei anuale a directorilor executivi ai Bancii Mondiale la Bruxelles.

In interventia sa, europarlamentarul Corina Cretu a subliniat ca "Uniunea Europeana si statele membre contribuie la activitatile Bancii Mondiale prin eforturi politice si financiare considerabile", precizand ca exista, in acest sens, un parteneriat puternic si durabil. Vicepresedintele Comisiei de Dezvoltare a scos in evidenta, de asemenea, ca intalnirea de la Bruxelles reflecta interesul manifestat de Parlamentul European pentru actiunile acestui for. "Banca Mondiala are misiunea de a ajuta tarile mai putin dezvoltate sa depaseasca saracia intr-un mod sustenabil, prioritate avand sectoarele vitale - educatia, sanatatea, infrastructura, agricultura si mediul", a declarat Corina Cretu.

In cadrul dialogului, europarlamentarii au avut ocazia de a face schimb de opinii cu directorii executivi Fayole Ambroise, Hoven Ingrid, Cipollone Piero, Treffers Rudolf Jan si Garcia Marta Magda, pe subiecte de interes comun atat pentru Banca Mondiala, cat si pentru Parlamentul European. Printre temele abordate s-au aflat situatia din Libia, Tunisia si Egipt, efectul fluxurilor migratorii asupra UE, situatia din Cornul Africii si Sahel, suportul Bancii Mondiale pentru initiative antreprenoriale publice si private in tarile in curs de dezvoltare si cooperarea intre Banca Mondiala, G20, Fondul Monetar International, ONU si institutiile europene.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii