Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu - Pentru continuarea Programului european de ajutorare alimentara a persoanelor defavorizate

ro

29 Sep, 2011 17:51 744 Marime text
Corina Cretu, membru al Comisiei pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale a Parlamentului European, a condamnat, in plenul reunit la Strasbourg, cinismul si egoismul guvernelor celor sase tari membre ale UE care au decis sa se opuna Programului European de Ajutor Alimentar.

"Anul trecut, am marcat la nivel european Anul impotriva saraciei. Din pacate, iata ca a fost o actiune mai degraba simbolica, din moment ce, atunci cand trebuie trecut la fapte, exista guverne care isi asuma fatis lipsa de solidaritate cu cetatenii defavorizati ai Uniunii Europene", a subliniat europarlamentarul social-democrat.

Corina Cretu a precizat ca acest program este unul din foarte putinele instrumente prin care UE intervine direct in sprijinul cetatenilor europeni. "Cand exista peste 40 de milioane de persoane in nevoie, cred ca sunt imorale atat aceasta opozitie, cat si abandonarea problemei finantarii programului intr-un hatis birocratic si administrativ. Adresez un apel Comisiei sa rezolve problema finantarii din bugetul pentru agricultura si sa asigure continuarea la acelasi nivel ca si pana acum a ajutorarii alimentare a celor mai saraci dintre cetatenii Uniunii", a declarat vicepresedintele PSD.

In 2012, Romania va primi cu 75% mai putine ajutoare alimentare decat in 2011, bugetul alocat scazand de la 49,5 milioane euro la 12 milioane euro. Programul va avea anul viitor un buget total la nivelul UE diminuat de la jumatate de miliard de euro la 113,5 milioane, iar in 2013 exista riscul incetarii sale, ca urmare a opozitiei Germaniei, Olandei, Suediei, Cehiei, Danemarcei si Marii Britanii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii