Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu - "O strategie de reducere a diferenţelor de dezvoltare dintre tarile membre poate stimula creşterea economica in UE"

ro

23 May, 2012 21:58 965 Marime text

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte PSD, a pledat, in sesiunea plenara a Parlamentului European, pentru o strategie de dezvoltare a UE, axata pe reducerea diferenţelor de dezvoltare dintre statele membre, care poate fi un motor important al creşterii economice.

"UE se află la o răscruce şi are nevoie de decizii curajoase. Austeritatea, ca unică soluţie de ieşire din criză, s-a dovedit un eşec. Statele care au mizat doar pe austeritate şi-au înrăutăţit situaţia, iar suferinţele cetăţenilor sunt şi mai mari", a subliniat Corina Cretu, in interventia scrisa cu privire la Consiliul European de astazi, tema dezbatuta in forul europarlamentar reunit la Strasbourg.

"Trebuie să revenim impreună la creşterea economică. Nu este momentul etalării divergenţelor şi al cantonării în egoism naţional. Este nevoie de solidaritate si de viziune. Reducerea diferenţelor de dezvoltare dintre statele europene poate fi un important motor al viitoarei creşteri economice", a declarat Corina Cretu, precizand ca inactiunea in aceasta directie presupune costuri mai mari decât cele ale revenirii la creşterea economică.

Vicepresedintele Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European a insistat asupra asteptarilor cetatenilor europeni, carora nu li se poate reproşa lipsa de dorinţă de a munci, in conditiile in care deciziile politice eronate au distrus locuri de muncă. "Trebuie să reînvăţăm să producem bunurile şi serviciile de care avem nevoie", a declarat europarlamentarul Corina Cretu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii