Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu - "Mahalaua inepta" nu-l merita pe ministrul Baconschi!

ro

17 Jan, 2012 00:04 868 Marime text
Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte PSD, cere demisia guvernului Boc, ca urmare a rupturii totale de popor si de realitate pe care membrii sai o dovedesc in fata demonstratiilor de strada ale romanilor. Corina Cretu condamna, in acest sens, jignirile adresate protestatarilor de catre ministrul de externe Teodor Baconschi.

"Daca miile de compatrioti ai sai, impinsi in strada de frig, foame si lipsa de speranta, reprezinta pentru ministrul Baconschi o "mahala violenta si inepta", atunci o singura concluzie se impune: aceasta tara nu e de nasul ministrului sau de externe. E o incompatibilitate pe care bunul simt o rezolva prin demisie", a declarat Corina Cretu.

"Reactia ministrului de externe demonstreaza ca lipsa de empatie cu propriul popor si ruptura de realitate sunt totale in sanul acestui guvern anti-popular si a adunaturii de oportunisti pe care se sprijina. Sunt revoltatoare cinismul si dispretul cu care actuala guvernare jigneste miile de profesori, cadre medicale, pensionari, studenti si atatea alte categorii sociale cu veniturile si destinele amputate de un guvern fara alt obiectiv decat folosul propriu", scrie europarlamentarul social-democrat pe blogul sau.

Corina Cretu considera ca, dupa patru zile in care mii de romani, in zeci de orase ale tarii, i-au cerut demisia, premierul Boc n-a stiut sa faca altceva decat sa arunce, in obrazul unei societati ajunse la exasperare, o retorica gaunoasa, in cel mai pur stil ceausist din decembrie ´89. "Iesirea publica a sefului PD-L tradeaza dispretul acestui regim fata de cei pe care i-a mintit, i-a furat, i-a luat drept prosti, iar acum incearca sa-i priveze de ultimul drept care le-a mai ramas: acela de a-si striga disperarea in strada", afirma vicepresedintele PSD.

Europarlamentarul roman condamna, in acest sens, insistenta asupra violentelor provocate de guvernanti pentru a compromite protestele de masa. "Incidentele extreme nu pot fi considerate reprezentative in raport cu demonstratiile pasnice, civilizate, dar hotarate ale miilor de romani exasperati de incompetenta, coruptia si batjocura unui regim care-si traieste ultimele clipe", precizeaza Corina Cretu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii