Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Crețu "Elena Udrea a pus gând rău unui milion de pensionari"

ro

02 Sep, 2011 23:01 819 Marime text

Europarlamentarul Corina Crețu, vicepreședinte PSD, a criticat declaratiile ministrului Elena Udrea, conform carora peste un milion de romani beneficiaza ilegal de pensii. "D-na Udrea aplică vechea tactică a PDL de a asmuţi unele categorii de cetăţeni împotriva altora, pentru că actuala putere nu poate rezolva problema de fond a României: locurile de muncă plătite decent", a declarat Corina Cretu, membru al Comisiei pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale din Parlamentul European.

"Actuala putere sfidează în modul cel mai cinic cu putinţă o ţară întreagă prin declaraţiile d-nei Udrea, carese aratascandalizată de pensiile şi ajutoarele sociale care contribuie la supravietuirea a peste un milion de români. Pot exista fraude sau nereguli, dar nu de proporţia celor invocate de d-na Udrea, care sa vrea să facă uitată politica PDL de distrugere a locurilor de muncă, politică ce a dus la grave deficite ale bugetelor de pensii şi de asigurări de sănătate, deficite care au crescut şi ca urmare a reducerii dramatice a veniturilor a peste 1,3 milioane de bugetari. D-na Udrea aplică vechea tactică a PDL de a asmuţi unele categorii de cetăţeni împotriva altora, pentru că actuala putere nu poate rezolva problema de fond a României: locurile de muncă plătite decent. Economia României nu generează locuri de muncă decât în imaginaţia guvernanţilor, iar cele care există sunt, cu rare excepţii, foarte prost plătite. Aşa a ajuns bogat cineva care câştigă 800 de lei pe lună", a subliniat Corina Cretu.

Europarlamentarul social-democrat a precizat ca obsesia amputarii veniturilor populatiei este singura strategie coerentă a guvernului Boc şi, totodata, singura modalitate de a-şi masca incompetenţa."Din păcate, preţul acestei incompetenţe este sacrificarea cetăţenilor acestei ţări", a atentionat Corina Cretu, mentionand spitalele desfiinţate, care nu au devenit nici macar azile de bătrâni, şcolile în paragină şi populaţia jecmănită la nesfârşit.

"În rest, nicio soluţie de creştere economică, nicio investiţie notabilă sau vreun progres in absorbţia de fonduri europene, cel mult tăieri de salarii si pensii şi cacealmale gen Roşia Montană", a declarat vicepresedintele PSD, criticand faptul ca actulul guvern, care se pretinde a fi de dreapta, n-a luat nicio măsură de stimulare a mediului privat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii