Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu cere UE sa se implice mai mult in combaterea violentei confesionale si a proastei guvernari in Nigeria

ro

15 Mar, 2012 20:56 1133 Marime text

Europarlamentarul Corina Cretu a pledat, in sesiunea plenara a Parlamentului European, pentru o preocupare mai serioasa a UE fata de intensificarea violentei confesionale in Nigeria. Vicepresedintele Comisiei europarlamentare pentru Dezvoltare a cerut depasirea stadiului minimal al monitorizarii alegerilor in Africa si o implicare sporita a Uniunii Europene in combaterea proastei guvernari, a saraciei si a coruptiei in Nigeria si in alte tari africane care se confrunta cu aceleasi probleme.

In cadrul dezbaterii consacrate rapirii si uciderii de catre o grupare terorista nigeriana a doi cetateni occidentali si tensiunilor ulterioare pe aceasta tema intre Marea Britanie si Italia, Corina Cretu a declarat ca aceasta situatie reprezinta un semnal de alarma pe doua planuri: in privinta comunicarii dintre tarile Uniunii Europene si a propagarii violentei confesionale pe continentul african.

"Cred ca e cazul sa devenim mult mai atenti la aceasta regiune in care activeaza grupuri teroriste coordonate de Al Qaida. Se impune si o preocupare mai serioasa pentru situatia din Nigeria in ansamblul sau. In cea mai populata tara a Africii, din 170 de milioane de locuitori, 80% se zbat in saracie. Nigeria nu este doar al 9-lea mare exportator mondial de petrol, ci si una din cele mai corupte si mai slab pozitionate tari in clasificarea ONU privind Indicele Dezvoltarii Umane", a subliniat Corina Cretu.

Europarlamentarul roman a solicitat UE sa depaseasca, in relatia cu statele africane, stadiul minimal al monitorizarii alegerilor, altfel proasta guvernare, saracia si coruptia vor alimenta in continuare instabilitatea si violenta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii