Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu cere implicarea UE in eliminarea vizelor SUA pentru romani

ro

11 Nov, 2010 17:03 846 Marime text
Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte al Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European, a subliniat, ieri, in dezbaterea plenara de la Bruxelles, ca eliminarea vizelor pentru cele patru tari membre ale UE ai caror cetateni inca sunt supusi restrictiilor de calatorie in SUA trebuie sa reprezinte unul din punctele principale ale dialogului transatlantic la apropiatul summit bilateral UE-SUA.

Pledand pentru renuntarea la discriminarea cetatenilor din Romania, Bulgaria, Polonia si Cipru, europarlamentarul roman si-a exprimat regretul pentru "lipsa de flexibilitate a partii americane in fata progreselor consistente inregistrate de aceste state, in special dupa aderarea lor la UE. Consider ca aceasta cramponare de detalii tehnice pentru admiterea in programul Visa Waiver trebuie contracarata mai insistent si mai eficient de catre reprezentantii UE. Uniunea Europeana are datoria de a demonstra, in ansamblul sau, o solidaritate mai activa si mai pronuntata cu toti cetatenii statelor membre", a declarat Corina Cretu, membru al Delegatiei europarlamentare pentru relatiile cu Statele Unite ale Americii.

Europarlamentarul PSD a subliniat, de asemenea, necesitatea cooperarii in domeniul dezvoltarii si ajutorului umanitar, intr-un moment in care relatiile dintre UE si SUA sunt foarte importante in actualul context economic si geostrategic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii