Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Crețu a fost aleasa vicepreședinte al Grupului Socialist din Parlamentul European

ro

06 Jun, 2012 17:48 1195 Marime text

Europarlamentarul Corina Cretu a fost aleasa vicepresedinte al Grupului Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor (S-D) din Parlamentul European. Corina Cretu va fi responsabila acestui grup europarlamentar pentru politicile sociale si egalitatea de gen.

"Increderea colegilor mei ma onoreaza si ma obliga, mai ales pentru ca traversam o perioada dificila, in care cetatenii europeni resimt tot mai acut efectele crizei economice. Pierderea locurilor de munca, discriminarea salariala pe criterii de gen, impactul dureros al recesiunii asupra vietii de familie sunt cateva din realitatile dure ale saraciei provocate de masurile de austeritate impuse de guvernele de dreapta din Uniunea Europeana", a declarat Corina Cretu.

Europarlamentarul PSD a precizat ca prioritatile mandatului sau vor fi promovarea masurilor destinate relansarii economice si crearii de locuri de munca, precum si apararea egalitatii de sanse intre barbati si femei. "E nevoie de masuri pentru salvarea modelului social european, astfel incat UE sa redevina un vector al respectarii drepturilor cetatenesti", a subliniat Corina Cretu.

Noul vicepresedinte al Grupului Socialist a declarat ca va acorda o atentie aparte problemelor lucratorilor migranti si consecintelor negative resimtite de familiile acestora, de la numeroasele cazuri de sinucidere ale copiilor si rata crescuta de abandon scolar, pana la destramarea familiilor. Corina Cretu considera, de asemenea, ca se impun masuri coordonate mai ferme pentru combaterea traficului de femei in UE si a retelelor de sclavie sexuala. "Marile intreceri sportive ale acestei veri - Campionatul European de Fotbal si Jocurile Olimpice de la Londra - sunt asociate, din pacate, nu doar cu fair-play-ul competitional, ci si cu intensificarea fenomenului prostitutiei", a atras atentia vicepresedintele social-democrat.

Corina Cretu face parte din Grupul europarlamentar socialist din anul 2007 si a fost propusa pentru vicepreședinția acestuia de catre Delegatia PSD din Parlamentul European.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii