Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu a cerut Comisiei Europene sa incurajeze tarile UE sa asigure un nivel decent de salarizare a profesorilor

ro

18 Oct, 2011 22:45 849 Marime text

Europarlamentarul Corina Cretu, membru al Comisiei pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale a Parlamentului European, a atras atentia Comisiei Europene asupra nivelului scazut de salarizare a profesorilor din România si din alte câteva tari europene. Corina Cretu a cerut forului comunitar o strategie coordonata pentru stimularea educatiei in toate statele membre, ca factor esential pentru dezvoltarea UE.

"Cele mai mici salarii din domeniul educational in UE sunt ale profesorilor români si bulgari, conform raportulului realizat de reteaua Eurydice a Comisiei Europene si dat publicitatii cu ocazia Zilei Mondiale a Profesorilor (5 octombrie)", se arata in intrebarea cu solicitare de raspuns scris a europarlamentarului PSD. Corina Cretu a precizat ca, in timp ce in Olanda si Polonia au fost majorate salariile profesorilor, masurile de austeritate din ultimii doi ani au afectat veniturile si puterea de cumparare a cadrelor didactice din Romania, Irlanda, Grecia, Spania si Letonia.

"Discrepantele salariale intre cei 6 milioane de angajati europeni din educatie sunt imense: un profesor roman castiga intr-un an cat unul olandez intr-o luna sau un coleg al sau din Luxemburg in doua saptamani", a declarat Corina Cretu.

Europarlamentarul social-democrat a cerut Comisiei Europene sa initieze un program de sprijinire a sectorului educational, prin care sa incurajeze statele membre sa asigure un nivel atractiv de salarizare al invatatorilor si profesorilor, in vederea imbunatatirii calitatii actului educational. Corina Cretu a precizat ca salariile scazute ale profesorilor debutanti si perspectivele reduse de majorare semnificativa a retributiilor pe parcursul carierei didatice diminueaza considerabil gradul de atractivitate pentru sectorul educatiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii