Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:44 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu a cerut Comisiei Europene masuri impotriva dublei impozitari a romanilor din Italia

ro

26 Oct, 2012 22:55 949 Marime text

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedintele Grupului Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, a interpelat Comisia Europeana in legatura cu decizia autoritatilor italiene de a institui dubla impozitare a strainilor rezidenti in Italia, inclusiv a cetatenilor romani.

Corina Cretu a sesizat Executivul comunitar cu privire la riscul incalcarii Conventiei dintre Romania si Italia privind evitarea dublei impuneri, o data cu introducerea impozitului pe valoarea proprietatilor imbobiliare detinute in strainatate de cetatenii rezidenti in Italia si a impozitului pe valoarea activitatilor financiare desfasurate in strainatate de acestia.

"Obligarea cetatenilor romani rezidenti in Italia de a plati o diferenta de impozit pentru imobilele detinute in Romania contravine Conventiei bilaterale privind evitarea dublei impuneri in materie de impozite pe venit si pe avere si pentru prevenirea evaziunii fiscale, act in vigoare din 1977. Conform Conventiei, impozitarea averii constituite din bunuri imobile are loc in statul in care aceste bunuri sunt situate", se arata in intrebarea cu solicitare de raspuns scris adresata de europarlamentarul PSD.

Corina Cretu a cerut Comisiei Europene sa se pronunte asupra compatibilitatii cu reglementarile comunitare a noii legislatii fiscale italiene prevazute de decretul-lege "Masuri urgente pentru crestere economica, echitate si consolidarea fiscala a Italiei", prin care se introduce un impozit pe valoarea proprietatilor imobiliare detinute in strainatate de cetatenii rezidenti in Italia. De asemenea, interpelarea vizeaza si instituirea impozitului pe valoarea activitatilor financiare derulate in strainatate de rezidentii italieni - depozite bancare de peste 5000 de euro, titluri si actiuni.

Ti-a placut articolul?

Comentarii