Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunt - Adoptii Internationale Dezbatere petitie "italiana" in PETI - Victor Bostinaru (coordonator S&D)

ro

19 Mar, 2010 17:05 1472 Marime text

Comisia de petitiia Parlamentului European se va reuni luni 22 martie, la Bruxelles, pe agenda figurand si o petitielegata de domeniul controversat al adoptiilor internationalecu copii romani.

Petitia (nr. 1120/2009) este inaintata de Marco Griffini in numele organizatiei"Amici dei Bambini" ("Prietenii copiilor", n.red.)si are ca obiect "respectarea de catre Romania a conventiilor internationale referitoare la drepturile copilului". Prinpetitie se solicitaredeschiderea adoptiilor internationalerespectiv sanctionarea Romaniei conform art. 7din Tratatul Uniunii Europene.

Petitiaa fostsustinuta de Presedinta PETI, doamnaErminia Mazzoni (PPE, "Il Popolo della Libertà" - partidul premierului italian Silvio Berlusconi).

Europarlamentarul PSD Victor Bostinaru, coordonatorul socialistilor si democratilor europeni (S&D) in PETI, se va pronunta, argumentat, impotriva respectivei petitii, urmand a cere inchiderea acesteia de catre Comisia PE.

La sedinta PETI va participa si va lua cuvantul si doamna Roelie Post, care s-a ocupat din 1999 pana in 2006, la Delegatia Comisiei Europene de la Bucuresti,de dosarul copiilor din Romania; doamna Post esteo bunacunoscatoarea fenomenului adoptiilor internationale, de altfel scrind si o carte pe aceasta tema.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii