Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:40 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian SEVERIN - "Actuala politică neo-liberală a Troicii în Grecia dezarticulează societatea şi distruge statul"

ro

16 Feb, 2012 21:59 1014 Marime text

Strasburg, 16 februarie 2012

Deputatul european Adrian Severin, a depus miercuri, 15 februarie 2012, o declaraţie scrisă în cadrul dezbaterii din şedinţa plenară a Parlamentului European privind Pregătirea reuniunii Consiliului European din 1-2 martie 2012, în care afirmă că "actuala politică neo-liberală a Troicii în Grecia dezarticulează societatea şi distruge statul". Severin atrage atenţia asupra faptului că amânarea tranşei de ajutor financiar accentuează deja temerile privind o intrare iminentă a Greciei în incapacitate de plată.

Europarlamentarul consideră îngrijorătoare "dorinţa aparentă a unor state membre ale Zonei Euro ca acest scenariu să se desfăşoare, în ciuda eforturilor reale ale guvernului grec de a respecta cererile acestora şi de a impune noi măsuri de austeritate".

"Solidaritatea cu Grecia nu trebuie să fie ezitantă. O intrare a Greciei în incapacitate de plată ar putea avea consecinţe incomensurabile asupra societăţii greceşti şi asupra economiilor ţărilor membre ale Zonei Euro", a precizat Severin.

Adrian Severin a mai subliniat faptul că "statele membre ale UE ar trebui să continue să-şi asume responsabilitatea şi să vizeze promovarea pe mai departe a negocierilor privind restructurarea datoriei şi federalizarea garanţiilor la credite".

Deputatul european propune adoptarea unor măsuri concrete pentru recapitalizarea băncilor, precum şi pentru stimularea investiţiilor, creării de locuri de muncă şi creşterii economice.

Severin a accentuat, în finalul declaraţiei scrise, că, pentru realizarea acestor măsuri, "este esenţială voinţa politică în direcţia accelerării guvernanţei economice comune şi a solidarităţii fiscale".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii