Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:54 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Propunere de arestare preventivă şi control judiciar - evaziune fiscală ş.a. - PCA Bucureşti

ro

09 Oct, 2015 18:01 822 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
            Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul COŞOREANU IULIAN ILIE - executor judecătoresc şi faţă de inculpaţii GOMAN FLUTURE, GOMAN CRISTINEL şi MIHAI LUCREŢIA - administratori statutari şi de fapt ai S.C. E.C. S.R.L., sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de evaziune fiscală şi abuz în serviciu.
            Cei patru inculpaţi au fost reţinuţi la data de 8 octombrie 2015, faţă de inculpaţii Goman Fluture, Goman Cristinel şi Mihai Lucreţia fiind dispusă măsura controlului judiciar.  Inculpatul Coşoreanu Iulian Ilie urmează a fi prezentat, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Bucureşti.
            Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că societatea civilă profesională de executori judecătoreşti în cadrul căreia funcţiona inculpatul Coşoreanu Iulian Ilie a convenit cu reprezentanţii creditoarei S.C. E.C. S.R.L. – societate în insolvenţă, în schimbul unor comisioane suplimentare, ca sumele de bani obţinute în urma punerii în executare silită a unui titlu executoriu emis de Tribunalul Bucureşti într-un dosar de executare silită, să fie virate în conturile altei societăţi decât creditoarea, cu scopul de a nu fi înregistrată în evidenţele contabile ale societăţii aflată în insolvenţă suma de 1.990.798 lei, pentru care urmau să se plătească taxe şi contribuţii la bugetul de stat în valoare de 696.780 lei.
            Totodată, din probele administrate până în prezent a mai rezultat că inculpatul Coşoreanu Iulian Ilie, în calitate de executor judecătoresc, a eliberat în numerar suma de 551.041 lei către administratorul de fapt al S.C. E.C. S.R.L., cu toate că la momentul respectiv firma se afla în insolvenţă, iar administratorului statutar i se ridicase, de către judecătorul sindic, dreptul de administrare.
 
            Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii